Patru băuturi care previn balonarea. Trebuie să le introduci neapărat în meniul tău în această perioadă
Data actualizării:
Data publicării:
Specialiștii au identificat cele mai bune băuturi care pot combate balonarea.

Balonarea este extrem de neplăcută și are mai multe moduri în care se poate face resimțită, de la cea care provoacă un ușor disconfort, la cea care se manifestă foarte dureros. Pentru majoritatea oamenilor, ea tinde să dispară după un timp, însă unele persoane au această stare digestivă neplăcută în repetate rânduri.

Astfel, cea mai frecventă cauză a balonării tinde să fie excesul de gaze intestinale. De asemenea, un motiv esențial care duce la acest disconfort este faptul că mănânci prea multă mâncare, ori prea repede. De asemenea, uneori, dacă ai stomacul umflat în repetate rânduri, acest lucru mai poate indica și o afecțiune medicală gravă. Dacă balonarea stomacului nu dispare sau dacă sunt lucruri care te fac să fii îngrijorat, trebuie neapărat să apelezi la medicii specialiști. În schimb, dacă aceasta se manifestă ușor și vrei să încerci să scapi de ea cât mai repede posibil, există mai multe băuturi la care poți apela și care te pot ajuta, iar noi ți le vom expune mai jos, potrivit EatThis.

Citește și: Lidia Fecioru, leac pentru scoaterea metalelor grele din corp: "El spală foarte bine, elimină toate reziduurile din sângele nostru"

1. Kefir

Kefirul, o băutură din lapte fermentat bogată în probiotice, ajută la digestie și poate oferi o ușurare a balonării. 

"Microorganismele benefice prezente în el ajută la descompunerea alimentelor în intestine, ameliorând astfel gazele, balonarea și alte neplăceri digestive", explică Lauren Manaker, specialist. În plus, chefirul promovează, de asemenea, o microbiotă intestinală echilibrată, care este vitală pentru sănătatea digestivă generală. Un studiu a arătat că, după ce oamenii au consumat tulpinile probiotice găsite în chefir în fiecare zi, timp de trei săptămâni, s-a observat o reducere a balonării", spune Manaker.

2. Ceai de ghimbir

„Data viitoare când ești balonat, fă-ți o ceașcă de ceai de ghimbir”, spune Amanda Sauceda,specialist. „Acesta este un mare ajutor digestiv, deoarece încurajează stomacul să se golească, ceea ce înseamnă că poate ajuta la ameliorarea balonării. În plus, ghimbirul este un carminativ, ceea ce înseamnă că dacă vă simțiți balonat pentru că aveți gaze, atunci ceaiul de ghimbir vă poate ajuta”, explică Sauceda.

3. Ceaiul verde

"Când vine vorba de a învinge balonarea, ceaiul verde este cheia, datorită nivelului ridicat de antioxidanți și catechine", spune Malina Malkani. „Printre alte beneficii care favorizează sănătatea, catechinele au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice care pot ajuta la calmarea tractului digestiv, la diminuarea gazelor intestinale după masă și la reducerea balonării. Îmi place să completez o masă cu o ceașcă de ceai verde pentru a-mi ajuta organismul să optimizeze digestia și să se simtă alert", mai spune ea.

VEZI și: Metoda care te ajută să adormi instantaneu. Medicul Vlad Ciurea are acest obicei de ani buni: „Fără somnifere şi fără alte lucruri”

4. Apă

„Uneori, revenirea la elementele de bază este cea mai bună”, spune Maggie Moon, care explică faptul că apa este o modalitate elementară, dar bună de a ameliora balonarea cauzată de constipația legată de deshidratare. Atunci când nu există suficientă apă în organism, acesta va absorbi apa din alimente pe măsură ce trece prin tractul gastrointestinal, ceea ce întărește scaunul și îl face greu de eliminat, adică creează constipația. Atunci când scaunul persistă în intestin, bacteriile au mai mult timp pentru a-l metaboliza prin fermentație, ceea ce produce gazele care provoacă balonare. Acesta este momentul în care consumul de apă poate ajuta la restabilirea echilibrului, face mai ușor de eliminat scaunul și îndepărtează cauza balonării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel