Pericolele care se ascund în fructe. Mihaela Bilic avertizează: „Se mănâncă cu moderație, să nu ne trezim cu un colăcel de grăsime pe burtă”
Data actualizării:
Data publicării:
Mihaela Bilic a explicat care sunt efectele pe care fructele le produc în organismul nostru. 

Cu toții iubim fructele, iar dacă vrem să consumăm un desert rapid, dar fără prea multe calorii, atunci cu siguranță ne duce gândul direct la un măr, la o porție de căpșuni sau la o portocală. Ba mai mult, uneori avem tendința de a le consuma în exces, doar cu gândul că ele nu ne afectează în niciun fel silueta sau sănătatea. Pentru a clarifica acest subiect, Mihaela Bilic a făcut o postare amplă pe rețelele de socializare, unde a dezvăluit efectele pe care fructele ele au în organismul nostru. 

„Și fructele pot da probleme. Știm cu toții că există intoleranța la gluten sau lactoză, dar e greu de crezut că și fructele pot da intoleranță. Ei bine, multe persoane suferă de un sindrom de malabsorbție al fructozei, care se manifestă prin probleme digestive, balonare, diaree etc. Foarte rar este vorba de o problema severă sau o boală congenitală, cel mai frecvent intoleranța apare ca urmare a unui exces de fructoză în alimentație! Corpul nostru nu a fost proiectat să metabolizeze atât de multă fructoză, natura nu s-a gândit că vom consuma fructe din belșug, în fiecare zi!”, scrie Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Citește și: Mihaela Bilic, dietă la 52 de ani: „Mănânc o dată-n zi, nu îmi place apa și beau lapte ca un bebeluș”

„Trebuie să reducem consumul de miere și zahăr”

Celebrul medic nutriționist a dezvăluit astfel care este cantitatea de fructoză pe care o putem consuma zilnic, astfel încât ficatul să nu fie îngreunat, iar colăceii să nu apară nici ei pe burtă. De asemenea, cea mai bună modalitate este să consumăm fructele ca atare, nu transformate în suc, așa cum majoritatea oamenilor obișnuiesc adesea să le savureze. 

„Zahărul din fructe este procesat exclusiv în ficat și dacă depășim un aport de 50g/zi riscăm un dezechilibru metabolic cu apariția depozitelor de grăsime pe abdomen și un nivel crescut de trigliceride în sânge. Până acum 50 de ani aportul mediu de fructoză era de 15-25g/zi, iar astăzi se apropie de 80-100g mai ales în SUA și America de Sud. Din ce provine fructoza? Din fructe, miere și zahăr, care este un amestec de glucoză și fructoză. Ca să nu obosim ficatul și să nu ne trezim cu un colăcel de grăsime pe burtă, trebuie să reducem consumul de miere și zahăr. Cât despre fructe, să le consumăm proaspete, mestecate cu tot cu pulpă, nu transformate în suc- în felul acesta fructoza se absoarbe treptat și în cantitate mai mică.”, continuă ea.

VEZI și: Motivul pentru care trebuie să elimini gustările din alimentația ta. Mihaela Bilic: „E nevoie de un interval de 4-5 ore între mese”

Unde întâlnim cea mai care cantitate de fructoză

Așadar, de departe, sucurile sau freshurile sunt cele mai periculoase pentru siluetă, avertizează Mihaela Bilic, motiv pentru care ar trebui să ne ferim cât mai mult de ele.

„Cea mai mare cantitate de fructoză o găsim în sucuri, indiferent că este vorba de fresh, sucuri naturale sau carbogazoase. Fructele campioane la conținutul de fructoză sunt cireșele, pepenii și strugurii. Deși are tot 4 cal/g precum proteinele din carne și amidonul din făinoase, fructoza îngrașă mai tare decât caloriile pe care le conține. Nu putem folosi fructoza ca și energie pentru mișcare, ea este materie primă pentru îngrășare!Dacă nu slăbiți și vă simțiți balonați, s-ar putea ca problema să fie fructele consumate în exces. Fructele nu sunt un aliment de bază, ci un desert natural și sănătos. Se mănâncă cu moderație, pentru plăcerea gustului. Iar dacă vreți un aport de vitamine, minerale și fibre atunci consumați legume, nu îngrașă și nu conțin fructoză!”, a mai spus medicul nutriționist.  

Te-ar putea interesa și: Alimentele pline de zahăr pe care le consumăm zilnic. Anca Alungulesei avertizează: „Corpul nostru poate să susțină zilnic 6 lingurițe pe zi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dietă  fructe  fructoza  mihaela bilic  pericol  sănătate 


DC Media Group Audience

Sursă foto: Iamspeak/Instagram

Speak a stat de vorbă cu Chris Martin. Ce i-a transmis marele artist după incidentul cu Babasha: „Niciodată, nicăieri nu a pățit așa ceva!”

Zanni, captură video Youtube, un PODCAST misto By Bursucu'

Zanni este într-o relație! Câștigătorul Survivor se gândește deja la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Zanni, mărturisiri neștiute despre mama sa. Cine e femeia care i-a dat viață, iar apoi l-a abandonat la orfelinat: „Ea are probleme, nu este normală”

Iancu Sterp, captură video Youtube

Iancu Sterp, noi acuzații dure către Zanni: „Un reporter i-a dat simbolul, noi ne-am prefăcut că-l căutăm”

Zanni, Alex Velea, captură video Youtube, Trapanele All Stars

Zanni, adevărul despre scandalul cu Alex Velea. De ce a rupt, de fapt, contractul cu artistul: „De asta am plecat. A fost o lecție bună”

Adevăruri ascunse/ YouTube

Care sunt cele 5 zodii care se vor îmbogăți în această vară! Mihai Voropchievici vine cu vești bune

Sursă foto: Babasha/Instagram

Câți bani a luat Babasha ca să cânte la concertul trupei Coldplay? Iată răspunsul!

Agerpres

Matija Sarkic, fotbalist, a murit la 26 de ani! Boala tăcută care l-a ucis, deși toți îl credeau sănătos! Mulți români suferă de așa ceva și nu știu

Teo Trandafir, captură video Youtube, Kanal D 2

Teo Trandafir a rămas șocată când a văzut cum arată Irina Columbeanu la 17 ani: „Fără buze, fără gene. E un copil”

Cosmin Cernat

Câștigător Insula de 1 milion. Marea finală a celui mai mare experiment televizat de la Kanal D

Sursă foto: Adrian Mutu/Instagram

Adrian Mutu se mândrește cu fata lui. Tânăra a absolvit liceul: „Urmează-ți visele și amintește-ți că familia te va susține întotdeauna!”

Roșii cu brânză, salată de vinete/ captură video Youtube, Vorbește Lumea

Bombele calorice ale verii. Nutriționiștii, semnal de alarmă: „Produc o inflamație foarte mare”. Uită acum de ele




pixel