Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...
Cu toții iubim fructele, iar dacă vrem să consumăm un desert rapid, dar fără prea multe calorii, atunci cu siguranță ne duce gândul direct la un măr, la o porție de căpșuni sau la o portocală. Ba mai mult, uneori avem tendința de a le consuma în exces, doar cu gândul că ele nu ne afectează în niciun fel silueta sau sănătatea. Pentru a clarifica acest subiect, Mihaela Bilic a făcut o postare amplă pe rețelele de socializare, unde a dezvăluit efectele pe care fructele ele au în organismul nostru.
„Și fructele pot da probleme. Știm cu toții că există intoleranța la gluten sau lactoză, dar e greu de crezut că și fructele pot da intoleranță. Ei bine, multe persoane suferă de un sindrom de malabsorbție al fructozei, care se manifestă prin probleme digestive, balonare, diaree etc. Foarte rar este vorba de o problema severă sau o boală congenitală, cel mai frecvent intoleranța apare ca urmare a unui exces de fructoză în alimentație! Corpul nostru nu a fost proiectat să metabolizeze atât de multă fructoză, natura nu s-a gândit că vom consuma fructe din belșug, în fiecare zi!”, scrie Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Citește și: Mihaela Bilic, dietă la 52 de ani: „Mănânc o dată-n zi, nu îmi place apa și beau lapte ca un bebeluș”
Celebrul medic nutriționist a dezvăluit astfel care este cantitatea de fructoză pe care o putem consuma zilnic, astfel încât ficatul să nu fie îngreunat, iar colăceii să nu apară nici ei pe burtă. De asemenea, cea mai bună modalitate este să consumăm fructele ca atare, nu transformate în suc, așa cum majoritatea oamenilor obișnuiesc adesea să le savureze.
„Zahărul din fructe este procesat exclusiv în ficat și dacă depășim un aport de 50g/zi riscăm un dezechilibru metabolic cu apariția depozitelor de grăsime pe abdomen și un nivel crescut de trigliceride în sânge. Până acum 50 de ani aportul mediu de fructoză era de 15-25g/zi, iar astăzi se apropie de 80-100g mai ales în SUA și America de Sud. Din ce provine fructoza? Din fructe, miere și zahăr, care este un amestec de glucoză și fructoză. Ca să nu obosim ficatul și să nu ne trezim cu un colăcel de grăsime pe burtă, trebuie să reducem consumul de miere și zahăr. Cât despre fructe, să le consumăm proaspete, mestecate cu tot cu pulpă, nu transformate în suc- în felul acesta fructoza se absoarbe treptat și în cantitate mai mică.”, continuă ea.
Așadar, de departe, sucurile sau freshurile sunt cele mai periculoase pentru siluetă, avertizează Mihaela Bilic, motiv pentru care ar trebui să ne ferim cât mai mult de ele.
„Cea mai mare cantitate de fructoză o găsim în sucuri, indiferent că este vorba de fresh, sucuri naturale sau carbogazoase. Fructele campioane la conținutul de fructoză sunt cireșele, pepenii și strugurii. Deși are tot 4 cal/g precum proteinele din carne și amidonul din făinoase, fructoza îngrașă mai tare decât caloriile pe care le conține. Nu putem folosi fructoza ca și energie pentru mișcare, ea este materie primă pentru îngrășare!Dacă nu slăbiți și vă simțiți balonați, s-ar putea ca problema să fie fructele consumate în exces. Fructele nu sunt un aliment de bază, ci un desert natural și sănătos. Se mănâncă cu moderație, pentru plăcerea gustului. Iar dacă vreți un aport de vitamine, minerale și fibre atunci consumați legume, nu îngrașă și nu conțin fructoză!”, a mai spus medicul nutriționist.
Te-ar putea interesa și: Alimentele pline de zahăr pe care le consumăm zilnic. Anca Alungulesei avertizează: „Corpul nostru poate să susțină zilnic 6 lingurițe pe zi”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dietă fructe fructoza mihaela bilic pericol sănătate
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...
Anca Hâncu, doctor în...