Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Ceapa și usturoiul sunt nelipsite din farfuriile românilor. De la mâncăruri tradiționale precum tocănițe, sarmale sau ciorbe, până la salate și aperitive, cele două legume sunt ingredientele de bază din bucătăria românească. Cu toate acestea, medicul Adina Alberts spune că cele două legume pot fi un adevărat pericol pentru sănătate, dar și pentru siluetă.
Medicul Adina Alberts susține că atât usturoiul, cât și ceapa conțin substanțe care ne irită. Substanța se numește alicină și reprezintă mecanismul de apărare al legumei în momentul în care este atacată de dăunători.
„Ceapa și usturoiul reprezintă două alimente, două legume, care sunt nelipsite din bucătăria tradițională românească. Mai mult decât atât, românii fac abuz, mai ales de usturoi, dar și de ceapă. Fie că sunt gătite, crude, fie că le punem în salate, fie că le punem în mâncăruri, în cârnați, mici sau tocănițe, aceste legume sunt absolut nelipsite de la orice masă din fiecare zi.
Atât ceapa cât și usturoiul conțin niște substanțe care ne irită. Când tăiem o ceapă, noi începem să lăcrimăm și ne curge nasul. Ne deranjează acea substanță care se emană în momentul în care tăiem o ceapă. La fel se întâmplă și cu usturoiul. Această substanță se numește alicină și reprezintă, de fapt, mecanismul de apărare al legumei respective în momentul în care este ''atacată'' de către dăunători.
Oameni buni, din moment ce această substanță ne irită, ce credeți că se va întâmpla cu această substanță dacă o introducem în interiorul corpului nostru? Nu este logic că ne va irita și mucoasa digestivă, că ne va irita stomacul, intestinul și așa mai departe? De ce trebuie să mâncăm ceva ce ne irită?”, a spus medicul Adina Alberts.
Mai mult, potrivit medicului Adina Alberts, dacă ceapa și usturoiul sunt consumate în exces îngraşă, deoarece cele două legume cresc pofta de mâncare. Chiar dacă usturoiul este cunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății, medicul a subliniat că aceste beneficii se referă la consumul său sub formă crudă, iar gătitul sau prăjirea pot reduce semnificativ valoarea nutrițională a acestuia.
„Aceste două legume cresc senzația de foame. Pe internet sunt foarte multe informații și unele se bat cap în cap. Fiți atenți în momentul în care mâncați ceapă crudă sau usturoi crud. Nu este așa că după o oră sau două vă este foame din nou? Aceste două legume cresc senzația de foame. Haideți să le eliminăm! Poate pentru unii este imposibil, dar măcar doamnele și domnișoarele care doresc să-și mențină silueta.
Știu, sunt foarte multe beneficii pe care usturoiul le aduce sănătății, numai că aceste beneficii se raportează la usturoiul consumat crud, nu cel pe care l-am fiert, l-am prăjit, l-am copt și așa mai departe.
Dacă nu mâncăm usturoi crud, degeaba. Altfel nu avem niciun beneficiu. Dacă doriți să vă păstrați silueta, doriți să nu acumulați kilograme în plus, doriți să nu aveți o poftă de mâncare exacerbată, atunci eliminați usturoiul și ceapa din produsele pe care consumați. Aveți încredere în ce vă spun. Încercați!”, a mai precizat medicul Adina Alberts.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Anca Hâncu, doctor în...