Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Mirela Vaida nu este doar o prezentatoare de televiziune extrem de bună, ci și o gospodină desăvârșită. Faptul că îndrăgita vedetă este și mama a trei copii o determină și mai mult pe aceasta să facă tot felul de bunătăți în casă și să-i răsfețe pe cei mici. Și, pentru că e weekend, Mirela Vaida le propune fanilor o rețetă delicioasă de pizza de casă, pe care o face chiar cu ajutorul copiilor ei.
”Am învățat de la voi data trecută că nu am voie să mai pun sarea împreună cu drojdia. Bine. Atunci pun sarea, o presar așa prin făină, așa mi-ați zis. Facem blatul de pizza exact cum fac blatul de pâine.
Eu am avut drojdie granulată și am dizolvat-o în apă, o pun într-un kilogram de făină. Eu pun cam 50 de grame de drojdie la 1 kilogram de făină. Acum pun un pic de apă minerală, dar am și un pic de lapte cald, pun de amândouă. O să pun două sau trei linguri de iaurt grecesc, pun așa la fiecare aluat și gata, mă pregătesc să omogenizez bine, bine aluatul. Îl frământăm bine, ca să îl lăsăm la dospit.”, a explicat Mirela Vaida, pe contul ei personal de Youtube.
Mirela Vaida a pierdut două sarcini: ”Am suferit foarte mult”. Drama neștiută a prezentatoarei TV
După ce a terminat de frământat aluatul și l-a pus la dospit, Mirela Vaida s-a apucat de pregătit ingredientele.
”E aproape gata crescut aluatul, mă apuc să tai ingredientele. Eu am luam niște mozarella, cașcaval, am pus un pic de brânză telemea sărată, ciuperci, am scos sâmburii din măsline, am niște șuncă și niște bacon, și ceapă multă. Mie îmi place ceapa. Bineînțeles, sosul de roșii pe care o să îl pun pe blat, și un pic de parmezan la final, sare și piper după gust și îi dăm drumul. Tai ingredientele și după întind aluatul chiar în tava de pizza. Trebui întinsă destul de bine, o întind cu un sucitor.
După ce o întind pun și sucul de roșii, e făcut în casă, dar mie îmi place așa, nu îl iau din comerț. Voi începe să pun baconul și șunca și restul ingredientelor, brânza la final. O las în cuptor cam 35 de minute. Fac o pâine cu aluatul care mi-a rămas, pe care o ung pe deasupra cu ou.”, a mai spus Mirela Vaida.
„Este o reţetă pe care o făcea mama când eram acasă. Aşa o ştiu de la ea, aşa o s-o fac şi eu. Este vorba despre cozonac moldovenesc cu umplutură de nucă şi rahat. Este o rețetă destul de complicată”, a spus Mirela Vaida, tot pe contul ei de Youtube.
Pentru aluat:
2 kg de făină albă tip “000”
sare
zahăr
drojdie umedă sau uscată, care se dizolvă în lapte călduț
un pic de unt gras şi smântână grasă
o lămâie dată pe răzătoare
esenţe
7-8 ouă
lapte cald
apă minerală
Pentru umplutură:
rahat tăiat cubuleţe, dat prin zahar pudră
1 kg de miez de nucă
zahăr
cacao
lapte
esenţe (de rom, lămâie și portocală)
stafide
Citește continuarea AICI
Mirela Vaida a dezvăluit cât câștigă la Acces Direct: "Eu am o sumă..."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: mirela vaida pizza de casa rețetă
Iată ce-ți rezervă astrele...