Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Plăcinta cu iaurt, un desert simplu, dar absolut delicios, se poate face cu sau fără foi de plăcintă. De asemenea, dacă doriți, puteți face aluat de plăcintă cu iaurt, foarte rapid, acasă.
Plăcintă cu iaurt, rețeta cu foi subțiri
Ingrediente:
-1 pachet foi subțiri plăcintă
-1 linguriță esență vanilie
- 8 ouă
-10 linguri zahăr
-900 g iaurt
100 g stafide (opțional)
-100 gr unt topit sau 100 ml de ulei pentru uns foile
-zahăr pudră pentru ornat, dacă este vanilinat, cu atât mai bine
Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul foarte bine, apoi se adaugă iaurtul și esența de vanilie. Compoziția astfel formată se omogenizează foarte bine. Foile de plăcintă, dezghețate anterior și lăsate la temperature camerei, se impart în trei. Apoi, într-o tavă unsă bine cu unt sau ulei, se pune o treime dintre foile sibțiri pentru plăcinta cu iaurt. Acestea se ung cu ajutorul unei pensule cu untul topit sau ulei. Peste primele foi turnăm o treime din compoziție și jumătate din stafide. Dacă alegeți să puneți stafide, trebuie să știți că acestea vor fi mult mai bune dacă înainte le lăsăm la hidratat în apă călduță sau lapte cu esență de vanilie. Peste compoziție se așează a doua treime de foi de plăcintă, pe care le ungeți, de asemenea, cu unt topit. Apoi se toarnă încă o treime din compoziție și stafidele rămase. La final, puneți foile rămase, unse bine fiecare, după care și ultima parte din compoziția pentru plăcinta cu iaurt. Tava se dă la cuptor, la aproximatiov 180 de grade Celsius, pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra. Se taie după ce se răcește și se presară zahăr pudră.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert placinta cu iaurt rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...