„O iubesc și îmi e dor de ea”. David Pușcaș, mesaj emoționant la TV în prag de sărbători pentru Luminița Anghel. Tânărul a izbucnit în lacrimi: „Sărbătorile sunt triste an de an”
Potrivit datelor oferite de Fundația Spaniolă a Inimii, mai mult de jumătate dintre adulții din Spania au niveluri ridicate de colesterol, deși majoritatea nu sunt conștienți de acest lucru. La măsurile preventive recomandate de experți – de la reducerea consumului de grăsimi saturate în dietă, până la practicarea regulată a exercițiilor fizice – se adaugă căutarea continuă a plantelor medicinale care să ne ajute să ne menținem sănătatea.
În acest context, unul dintre cele mai recente descoperiri științifice este schinduful (sau fânul grecesc), o plantă originară din nordul Africii și Asia. Deși frunzele și semințele sale sunt folosite de secole în medicina ayurvedică pentru tratarea diferitelor afecțiuni digestive, în Spania această plantă este aproape necunoscută. Totuși, este unul dintre ingredientele principale din pudra de curry și un protector gastric interesant.
Te-ar putea interesa și: De ce să gătești acasă. Mihaela Bilic a dezvăluit ce se ascunde în mâncarea din supermarket și fast-food: „Eliminați produsele procesate din viața voastră!”
Schinduful conține în tulpinile, frunzele și semințele sale o cantitate mare de fibre, steroli și flavonoide, ceea ce îl face un aliat perfect pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal și a sănătății digestive. De asemenea, ajută la creșterea masei musculare și la stimularea producției de estrogeni. În plus, are substanțe antioxidante și antiinflamatorii și este eficient împotriva nivelurilor ridicate de colesterol.
Atât colesterolul, cât și glicemia pot fi reglate cu ajutorul acestei plante medicinale datorită saponinelor și fibrelor solubile, care pot inhiba enzimele responsabile de producerea glucozei la nivelul ficatului.
Te-ar putea interesa și: Top diete pentru slăbit. Mirela Vescan a dezvăluit care sunt cele mai cunoscute cure și ce presupune fiecare
Această plantă, recunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea digestivă, este și un aliat puternic împotriva constipației, ameliorând disconfortul gastrointestinal și protejând mucoasa stomacului.
Consumată sub formă de infuzie, se consideră că poate calma greața și oboseala din timpul menstruației, prevenind crampele.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corpul tău atunci când ești prea stresat. Semnalul de alarmă tras de medicul Mihail Pautov
Schinduful poate fi consumat în trei moduri:
- Sub formă de suplimente în capsule, recomandate persoanelor care doresc să își reducă nivelul de colesterol și/sau glicemia.
- Pulbere sau semințe, care se lasă la înmuiat câteva ore și funcționează ca un sprijin pentru sănătatea intestinală.
De asemenea, ceaiul din schinduf, obținut prin fierberea semințelor timp de câteva minute, poate calma o varietate de probleme digestive. Această plantă medicinală este o soluție naturală cu multiple beneficii pentru sănătate, relatează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Consumul de apă, acest gest atât de simplu și cotidian,...
Roxana Ivanciu vine cu...
Consumul de apă, acest gest atât de simplu și cotidian,...
Puterea vindecătoare a...
Mihaela Bilic, medic...