Postul intermitent, efecte uimitoare asupra sănătății: „Nu recomand să-l începem după ureche”
Data actualizării:
Data publicării:
Nutriționistul Mario Popescu a dezbătut efectele postului intermitent pentru organism. 

Postul intermitent a devenit din ce în ce mai cunoscut și în țara noastră și adoptat de toate persoanele care își doresc să obțină rezultate bune într-un timp scurt, în ceea ce privește silueta. Cu toate acestea, sunt mai multe lucruri de care trebuie să ții cont, când te gândești să adopți acest program, care nu trebuie să se transforme în stil de viață, avertizează Mario Popescu.

„Postul acesta intermitent este practic o perioadă de timp, în funcție de obiectivul pe care-l avem, alegem să mâncăm 12 ore, iar 12 să ținem post. În aceste 12 în care ținem post este recomandat să consumăm doar lichide, cafea, nu avem voie nimic îndulcit, putem ceaiuri, dar fără zahăr sau alți îndulcitori.”, a dezvăluit Mario Popescu, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV. 

Citește și: Anca Alungulesei, alimentele care ajută concentrarea, energia și memoria. Sunt la îndemâna oricui

Intervalul la care trebuie să mănânci corect

Astfel, chiar dacă multe persoane consideră că pot mânca orice și oricât în intervalul de cele 8 ore, Mario Popescu spune că acest lucru este total fals, aceasta fiind, de asemenea, și una dintre greșelile făcute de multe persoane, care le împiedică să se apropie de rezultatele dorite.

„12 ore mănânci ceea ce ar trebui în funcție de obiectiv, adică mâncat sănătos. Multe persoane consideră că în momentul în care adoptă acest plan, pot mânca în acea fereastră tot ce-ți dorești. Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o putem face, cea mai mare capcană. Postul intermitent nu trebuie să devină un stil de viață și nici măcar o dietă, trebuie să-l introducem în viața noastră drept un plan, personalizat, adaptat nevoilor noastre. Mai este și alternativa de 16 ore post, și 8 ore de mâncat.”, continuă specialistul.

Te-ar putea interesa și: Băutura care ajută la purificarea sângelui. Trebuie să o consumi timp de 21 de zile, pe stomacul gol

Beneficiile postului intermitent

De asemenea, pe lângă faptul că acest procedeu te poate aduce mai aproape de rezultatele dorite din punct de vedere al siluetei, mai există și alte câteva beneficii ale postului intermitent pe care trebuie să le știi. 

„Beneficiile în general sunt acelea de scădere în greutate, iar aceasta 16-8 a fost raportată ca fereastra în care se obțin cele mai bune rezultate. De asemenea, alte beneficii sunt acelea că el poate reduce inflamația din organism, ne scade glicemia, folosim grăsimile drept energie. Nu recomand să-l începem după ureche, ci ar trebui să fie făcut numai sub îndrumarea unui specialist, ar trebui să fie ținut pe o perioadă de 7-8 săptămâni maxim, ar trebui să fie conceput în baza unor analize de sânge”, mai spune el. 

Citește și: Adevărul uimitor despre cafea. Nu o să-ți vină să crezi. Mihaela Bilic: „După cum am spus de-a lungul timpului și m-au acuzat...”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel