Poziția de somn care duce la apariția ridurilor mult mai repede. Descoperirea specialiștilor
Data publicării:
Mereu temutele riduri - sunt inevitabile. De fapt, sunt atât de temute încât au apărut în întreaga lume piețe de milioane de dolari care pretind că le pot combate. De la loțiuni și poțiuni pentru față până la  Botox, oamenii dau bani grei doar pentru a netezi ridurile. Cu toate acestea, toate aceste lucruri pot deveni costisitoare și nu toți cei care vor să arate frumos și fără riduri și le pot permite. Dar dacă ați putea preveni ridurile doar prin schimbarea câtorva obiceiuri zilnice simple și dependențe minore?

Așadar, dacă vrei să le eviți, s-ar putea să te coste disciplina, dar să pui capăt acestor obiceiuri te poate ajuta să încetinești procesul de apariție a ridurilor și să eviți unele dintre ele cu totul.

Iată 4 lucruri pe care ar trebui să nu le mai faci acum pentru a preveni apariția ridurilor:

1. Dormi pe o parte

Dormitul pe o parte este atât de confortabil. Dar, aparent, poate provoca riduri majore corpului. În timp ce dormi pe o parte, pielea creează mici pliuri, care pot duce în cele din urmă la apariția timpurie a ridurilor.   Potrivit unui sondaj realizat de Serviciul de evaluare și consiliere în domeniul somnului din Marea Britanie, 41% din 1.000 de participanți au declarat că au dormit pe o parte. Mulți experți au descoperit că dormitul pe o parte poate, de fapt, să producă mai multe riduri, în special ridurile cunoscute sub numele de "linii de somn".

Dermatologul Kachiu Lee spune: "Aceste linii apar adesea în paralel de-a lungul tâmplelor, în jurul ochilor, în zona laterală a obrajilor și în jurul gurii. Persoanele care au dormit pe aceeași parte ani de zile au adesea vizibil mai multe "linii de somn" pe partea pe care dorm." Așadar, dormitul pe spate este cel mai bun pariu pentru a vă păstra pielea netedă și fără riduri și pentru a preveni alte daune pe parcursul nopții. 

2. Uitatul la telefon

Bine, asta devine din ce în ce mai rău. Oare parcurgerea feed-ului tău de Instagram la fiecare zece minute chiar te poate face să îmbătrânești mai repede? Se pare că da. Privitul la un ecran pentru perioade lungi de timp determină ochii să se încordeze, ceea ce te va face să strângi din ochi și, în cele din urmă, va duce la apariția unor riduri destul de adânci în jurul ochilor.

Și, potrivit expertului în îngrijirea pielii Elizabeth Rimmer, privitul în jos la telefon dă un mic impuls gravitației, făcând pielea să se lase mult mai repede decât de obicei. Soluția? Poate renunțați puțin la social media; probabil că v-ar face bine. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că lumina albastră pe care o emite un telefon, cunoscută și sub numele de lumină HEV, poate duce, de asemenea, la apariția ridurilor și la îmbătrânirea prematură.

3. Beți cu paiul

Are o mulțime de sens când te gândești la asta. Imaginează-ți acei fumători pe termen lung care au toată acea grămadă de riduri în jurul gurii când îmbătrânesc. Mișcarea de încrețire pe care o faci pentru a bea dintr-un pai este foarte asemănătoare cu mișcarea de fumat, ceea ce îi lasă pe băutorii de paie cu niște riduri foarte asemănătoare.

Dermatologul Rebecca Baxt spune: "Da, băutul repetat cu paiul îi face pe oameni să strângă buzele și poate crea riduri din cauza mișcării musculare repetitive. La fel cum încruntarea frunții provoacă riduri pe partea superioară a feței". Și dermatologul Heather Woolery-Llyod este de acord, adăugând: "În general, băutul cu paiul nu ar trebui să provoace riduri. Cu toate acestea, orice mișcare repetitivă poate crește riscul apariției ridurilor".

Cu toate acestea, ea explică faptul că băutul cu paiul nu ar trebui să fie comparat cu fumatul:

"De exemplu, fumatul provoacă probabil riduri din două motive. Unul este reprezentat de toate daunele provocate de radicalii liberi cauzate de fumat, iar al doilea este mișcarea repetitivă de strângere a buzelor pentru a inhala. Fumătorii înrăiți fac probabil acest lucru timp de cinci minute, de 20 de ori sau mai mult pe zi. Dacă aplicăm acest exemplu la folosirea paiului, ar însemna să folosim un pai pentru a bea cel puțin 20 de băuturi pe zi, ceea ce majoritatea oamenilor nu ar putea face. În plus, utilizarea unui pai nu provoacă daune radicalilor liberi asupra pielii. Așadar, chiar dacă cineva și-ar strânge buzele pentru a folosi un pai timp de 100 de minute pe zi (așa cum face fumătorul pentru a fuma țigări), nu ar avea aceleași efecte ca și fumătorul."

Baxt este de acord, spunând că ea "[nu] crede că o dată pe săptămână sau mai puțin ar fi problematică, dar la persoanele care sunt predispuse la riduri la nivelul buzelor și al gurii, le spun să evite cu totul paiele", potrivit yourtango.com

4. Utilizarea apei calde

În regulă, acum încep să cred că apariția câtorva riduri timpurii nu este chiar atât de rău. Serios, să renunț la apa caldă la duș pur și simplu nu este în cărți pentru mine. Dacă ești capabilă să înfrunți necazul care este apa călduță, s-ar putea să poți să îți păstrezi aspectul puțin mai mult timp. Dacă ridurile vă deranjează cu adevărat și nu vă vedeți în niciun caz că vă permiteți să vă permiteți Botox în viitor, ar fi bine să începeți să lucrați la schimbarea acestor obiceiuri proaste. Cu toate acestea, dacă vrei să-ți trăiești viața, să dormi confortabil și să te bucuri de frumusețea unui duș cu aburi din când în când, poate că este timpul să accepți aceste mici riduri.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   pozitie  riduri  somn 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel