Florin Piersic, confesiuni dureroase după moartea lui Gabriel Cotabiță: „Vei continua să trăiești în inima mea”
Iată cum se prepară acest desert delicios:
INGREDIENTE:
Aluat:
250g făină
70g unt
50g zahăr
1 linguriță de amoniac
2 ceșcute de lapte
250g margarină
Cremă:
5 ouă
300 gr. zahăr
160 gr. făină
50-60 gr. unt
vanilie – 1 baton sau semințele de la 1 păstaie
1 l lapte
MOD DE PREPARARE: Se face un aluat normal. Se freacă untul cu zahărul; amoniacul se pune în lapte și se amestecă cu făina apoi se amestecă și pasta obținută din zahărul frecat cu unt, se amestecă și se framântă bine. Se fac 2 foi care se coc pe fundul tăvii. Într-o oala de fiert lapte, amestecă bine galbenușurile cu 200 gr zahăr, apoi pune făina și puțin lapte rece. Între timp fierbe restul de lapte cu vanilia. Toarnă laptele fiert peste compoziția anterioară, amestecă foarte bine și pune pe foc. Este bine să se amestece continuu compoziția, pentru a nu face cocoloașe. Se fierbe și amestecă până se îngroașă bine și până dispare mirosul de făina crudă. Se ia de pe foc, adaugă untul și amesteca bine. Albușurile se bat spumă iar la sfârșit se adaugă 100 gr. zahăr și se amestecă cu cealaltă compoziție. Amestecarea se face încet, ca de obicei când se adaugă albușuri spumă. Se pune crema între foi, după care se dă la rece până se întărește. Opțional deasupra cremei se poate pune un strat de frișcă lichidă bătută.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: creamsnit desert prajitura rețetă
Daniela Simulescu a dezvăluit...