„Și-a găsit o muză de 18 ani”. Teo Trandafir, reacție virală după ce ce Cătălin Botezatu și-a asumat relația cu Nicolle, iubita mai tânără cu 40 de ani
INGREDIENTE:
400-430 g biscuiţi simpli
300 g ciocolată (50% cacao)
300 ml smântână pentru frişcă
aromă la alegere
Decor
50 g ciocolată amăruie
fulgi de ciocolată amăruie şi albă
MOD DE PREPARARE: Acoperim o tavă de chec cu folie alimentară (ne va ajuta să scoatem rapid prăjitura din formă) şi pregătim biscuiţii să-i avem la îndemână. Într-o crăticioară punem smântâna pentru frişcă, o aducem la punctul de fierbere, stingem focul şi adăugăm ciocolata tocată. Amestecăm bine până când ciocolata este topită complet. Adăugaţi vanilie, rom sau ce aromă va place. Aşezăm un strat de biscuiţi pe fundul tăvii şi întindem un strat fin din cremă. Continuăm cu alt strat de biscuiţi, apoi cremă şi tot aşa până terminăm ingredientele. Dacă se răceşte crema, mai încălziţi-o pe foc mic. Trebuie să fie caldă să poată ajuta biscuiţii să se înmoaie. Când aţi terminat, acoperiţi cu folie alimentară şi presaţi uşor pe toată suprafaţa. Lăsaţi vreo 20-30 de minute şi apoi daţi tava la rece. După câteva ore, desfaceţi folia şi răsturnaţi prăjitura pe un platou. Topiţi ciocolata (50 g) şi acoperiţi prăjitura, apoi decoraţi-o cu ciocolată rasă. După ce s-a întărit şi decorul, o putem felia şi mânca.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert prajitura cu biscuiti rețetă
Consumul de apă, un gest atât...
Salata cu castraveți și somon,...
Dacă îți dorești o rețetă de...