Prăjitură cu cremă de lămâie. Cea mai gustoasă rețetă
Data publicării:
Prăjitura cu lămâie în varianta super aromată. Blat este pufos și însiropat, iar cremă fină cu aroma intensă de lămâie.

Iată de ce ai nevoie pentru acest desert:

INGREDIENTE:

Blatul:

6 ouă

un praf de sare

6 linguri zahăr

6 linguri făină albă

3 linguri ulei

1 linguri apă rece

1 plic zahăr vanilat

Crema de lămâie:

500 ml lapte

5 lg zahăr

50 g amidon

zeama de la o lămâie (sau după gust)

150 g unt

2-3 linguri nuca de cocos

MOD DE PREPARARE:

Blatul: Se separă ouăle. Albușurile se mixează la început cu un praf de sare apoi se adaugă zahărul treptat, inclusiv zahărul vanilat și se mixează până se obține o spumă densă și lucioasă. La final se pune apă rece și se mai mixează puțin. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul ca la maioneză și se toarnă apoi peste spumă. Se amestecă cu mișcări ușoare până la încorporare. Se adaugă în 2 reprize și făina cernută și se încorporează cu mișcări ușoare de jos în sus. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncăzlit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească bine apoi se taie în două pe orizontală.

Crema de lămâie: Într-o oală cu fundul dublu se pune amidonul și zahărul. Se amestecă ușor cu telul apoi se toarnă puțin câte puțin din lapte, amestecând energic să nu facă cocoloașe. Se transferă oala pe foc mic și se lasă să fiarbă până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu. Se ia de pe foc, se lasă puțin să se răcească apoi se adaugă untul. Se amestecă bine până se încorporează untul și se obține o cremă fină, delicioasă. La final se pune zeama de lâmâie, după gust.

Pe un platou se pune primul blat și se unge cu jumătate din crema de lămâie. Se așază al doilea blat apoi se unge cu restul de cremă. Se presară deasupra nuca de cocos. 

POFTĂ BUNĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert  lamaie  prajitura  rețetă 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Mercur retrograd din 26 noiembrie. Care vor fi cele mai afectate zodii: „Vom simți tristețe, neputință, neîncredere”




pixel