Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
INGREDIENTE:
Blat:
6 oua
150g zahar
75g faina
50g miez nuca macinat
O lingura cacao
Crema de ness:
250g margarina
200g zahar pudra
3 galbenusuri
2 lingurite ness
Bezea:
3 albusuri
120g zahar
Ornat: Ciocolata cu lapte
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se pun 6 galbenusuri intr-un bol si se amesteca cu o paleta pana se omogenizeaza. Se bat cu mixerul cele 6 albusuri pana se obtine o spuma tare. Se adauga 150g zahar si se mixeaza din nou pana se intareste. Se adauga galbenusurile si amestecam usor cu o paleta pana se incorporeaza complet.
Se adauga faina usor pana se omogenizeaza apoi nuca si cacaoa pana se incorporeaza complet. Se unge o tava cu unt si faina. Turnam compozitia si nivelam egal, o bagam la cuptorul incalzit la 180 grade si lasam pentru 20 de minute, testam cu scobitoarea. Lasam blatul la racit pe un fund de lemn.
Crema de ness:
Pune ness-ul intr-un bol, amestecam cu 3 linguri de apa calda, pana se dezvolta. In alt bol amestecam 3 galbenusuri pana se omogenizeaza. In alt bol mixam margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra pana obtinem o crema omogena. Adaugam cele 3 galbenusuri si mixam bine. Adaugam si ness-ul si mixam.
Bezea:
Punem 3 albusuri intr-un vas termorezistent si mixam bine pana obtinem o spuma. Adaugam zaharul si mixam bine. Punem vasul la bain-marie si mixam continuu, pana suprafata bezelei este lucioasa, in jur de 4-5 minute.
Dupa ce bezeaua si blatul s-au racit, intindem crema de ness peste blat si nivelam. Adaugam bezeaua si nivelam iar. Presaram ciocolata rasa pe razatoarea mica. De preferat sa lasati prajitura cateva ore inainte sa fie servita intr-un loc racoros.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert prajitura cu crema de ness si bezea rețetă
Iată ce-ți rezervă astrele...