Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”
Iată cum prepari cea mai delicioasă și pufoasă prăjitură cu dovleac și ciocolată:
Ingrediente:
-100 g făină
-50 g ciocolată amară
-lapte
-1/2 plic praf de copt
-70 g nuci/alune/migdale
-200 g dovleac copt
-3 ouă
-75 g unt
-120 g zahăr brun
-1-2 lingurițe de scorțișoară
Pentru glazură
-100 g ciocolată amara + 25 g unt (glazura)
Mod de preparare: Se curăță semințele dovleacului,se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta patrunde cu ușurință în pulpă. Se scoate dovleacul din cuptor, se lasă să se răcească și îi curățăm coaja. Se pune pulpa dovleacului într-o sită, unde se lasă să se scurgă bine. Ciocolata se taie în bucățele potrivite și se pune într-un vas de plastic. Se adaugă făina, praful de copt, scorțișoara și nucile măcinate. Ouale se separă și se mixează foarte bine albușurile. Untul se mixează la temperatura camerei cu zahărul până se obține o cremă omogenă. Se adaugă gălbenușurile și se mixează bine. Se adaugă și pulpa de dovleac bine răcită și foarte bine scursă, apoi se adaugă peste crema de unt. Se adaugă mixul de făină crema de unt și se amestecă bine. Albușurile se încorporează bine bătute în aluat, amestecând cu grijă, de jos în sus. Se tapetează forma cu unt și făină și se adaugă aluatul. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 20-25 de minute. Înainte de a scoate prăjitura din cuptor, se înțeapă cu o scobitoare. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie în pătrățele/dreptunghiuri. Se așează bucățile de prăjitură pe un grătar și se îmbracă partea superioară cu glazură de ciocolată. După ce glazura s-a întărit, prajitura se poate servi.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciocolata desert dovleac prajitura rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...