Carmen Brumă, dezvăluiri despre relația cu Mircea Badea. Secretul unei relații de peste două decenii
INGREDIENTE:
4 ouă
puțină sare
200g zahăr
vanilie (esență și 1 plic de zahăr vanilat)
300g iaurt cremos
230g făină
1 linguriță praf de copt
90g unt topit și răcit
(opțional puteți adăuga zeamă și coaja de lămâie)
Pentru umplutura de brânză:
250g brânză dulce
zahăr după gust (2-3 linguri rase)
esență de vanilie (1 linguriță)
1 ou mare sau 2 mici
Pentru final: zahăr pudră
MOD DE PREPARARE: Separăm ouăle, albușurile le batem spumă cu puțină sare și jumătate din cantitatea de zahă, apoi mixam galbenușurile cu restul de zahăr, vanilia, până își dublează volumul, pe urmă adăugăm iaurtul cu untul topit și omogenizăm.
Făina și praful de copt le cernem direct în bol, mixăm, iar la final, cu ajutorul unei palete adăugăm bezeaua și omogenizam ușor până obținem un aluat puțin mai grosuț ca la clătite.
Turnăm compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm deoaparte până ne ocupăm de umplutură:
Brânza o amestecăm cu zahărul, vanilia și oul până compoziția este legată, apoi cu o lingură punem din umplutura de brânz în tavă până terminăm totul.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180°C până când prăjitura s-a rumenit frumos!
Când este gata o lăsăm să se răcească și o pudrăm cu zahăr!
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: prajitura cu branza si iaurt rețetă