Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
Ingrediente
Blat:
125 grame unt sau margarină
100 grame zahăr
4 ouă
200 grame făină
1 plic praf de copt
5 lingurițe cacao
1 linguriță rom
Crema la prăjitura cu mandarine
500 grame mandarine din conservă
500 mililitri kefir
100 grame zahăr
20 grame gelatină
200 mililitri frișcă
MOD DE PREPARARE: BLAT: Untul sau margarina, la temperatura camerei, se freacă cu zahărul, cu mixerul sau cu telul. Se adaugă, pe rând ouăle, mixându-se foarte bine după fiecare. Separat, făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se adaugă peste compoziţia de mai sus, amestecându-se bine până la omogenizare. Se adaugă romul. Compoziţia se pune într-o tavă cu fund detaşabil, tapetată cu hârtie de copt. Pereţii tăvii îi ungem cu unt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 25 de minute.
CREMA: Mandarinele se pun la scurs într-o sită, păstrându-se sucul din conservă. Kefirul se amestecă cu zahărul şi 3 linguri de suc de mandarine. Frişca lichidă se bate, până se îngroaşă. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece timp de 10 minute, după care se dizolvă pe baie de apă. Gelatina dizolvată se toarnă peste amestecul de kefir, se adaugă frişca bătută şi 300 g de mandarine şi se omogenizează.
Blatul rece se însiropează cu sirop din compot. Crema se pune peste blat, întinzându-se uniform pe toată suprafaţa. Se ornează cu felii de mandarine. Se dă la frigider peste noapte. Se îndepărtează pereţii detaşabili ai tăvii și se porţionează.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert mandarine prajitura rețetă