Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
Iată cum prepari prăjitura cu mere și aluat fraged:
Ingrediente:
200g unt moale
500g făină
100g zahăr pudră
3 ouă
un praf de sare
o linguriță praf de copt
Umplutură:
1.5 kg mere curățate
150g zahăr
50g unt
scorțișoară pudră
Mod de preparare: Se frământă untul moale cu 300g făină, un praf de sare și zahărul pudră. Se adaugă ouăle și apoi treptat restul de făină amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine și se pune aluatul la rece până se pregătesc merele. Se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-o cratiță pe foc împreună cu untul și zahărul. Se călesc merele până nu mai sunt zemoase. Se lasă să se răcească. Se împarte aluatul în trei părți egale. Se întinde prima foaie, se așează într-o tavă( 25/35) cu hârtie de copt. Se pune un strat din umplutura de mere peste care se presară scorțișoara, apoi a 2 a foaie, din nou mere și ultima foaie. Se introduce tava in cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Se scoate tava din cptor și se presară cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert prajitura rețetă