Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Iată de ce ai nevoie pentru acest desert minunat:
Ingrediente:
Pentru blat ai nevoie de :
- 5 ouă
-5 linguri de apă
- 5 linguri cu vârf de zahăr
-1 praf de copt
- o linguriță de cafea naturală
- 2 linguri cu vârf de nucă
- 5 linguri de făină
Pentru cremă ai nevoie de:
- 500 ml de frișcă
- un plic nesscafe 3:1
Pentru decor ai nevoie de 50 grame de ciocolată, de menaj.
Mod de preparare: Se bat albușurile spumă cu apă și zahăr, apoi se adaugă galbenușurile și praful de copt. După ce sunt bine omogenizate, peste ele se pune o linguriță de cafea naturală, nucă și treptat faină, amestecându-se ca să nu se facă cocoloașe. Preț de 30 de minute, apoi, într-o tavă cu hârtie de copt se pune blatul și se coace.
În paralel, se face crema din frișcă și plicul de ness. Când este răcit, peste blat se pune crema, iar pe deasupra se picură glazura. Aceasta este preparată din ciocolata menaj care este topită pe foc. Peste prajitură se face decor cu jumătăți de nucă, după care se servește.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cafea desert nucă prajitura rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...