Cât timp trebuie fierte ouăle pentru a beneficia la maximum de beneficiile lor. Doctor Mihail a oferit o serie de recomandări
Iată cum se prepară prăjitura cu nucă și dulceață
INGREDIENTE:
300 gr unt
160 gr zahăr pudră
450 gr făină
2 esențe vanilie
200 gr nucă măcinată
1 borcan de 400 gr dulceață de prune
2 linguri rom (sau 1 esență rom)
MOD DE PREPARARE: Se freacă cu mixerul untul cu esența și zahăr până devine spumos. Se adaugă făină și se amestecă până se leagă aluatul. Dulceața se amestecă cu nuca măcinată și romul. Pregătim o tavă rotundă cu pereți detașabili (26 cm diametru) cu hârtie de copt pe fund. Punem 2/3 din aluat în tavă și îl întindem cu mâna, apoi îl nivelam cu fundul unui pahar. Se întinde dulceața cu nuca peste foaie. Restul de aluat se dă pe răzătoarea mare deasupra stratului de dulceață. Se apasă puțin cu mâna să adere la stratul de dulceață de dedesubt. Se dă la cuptor la 180C pentru 40 minute.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert Dulceaţa nucă rețetă
Daniela Simulescu a dezvăluit...