Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Ingrediente:1 lingură unt nesărat, făină universală, după cum este necesar, 1 cană de făină universală, ½ linguriță sare grosieră, ½ linguriță praf de copt, ¼ linguriță bicarbonat de sodiu, 4 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei, ¾ cană zahăr alb, 1 ou mare, ½ cană de lapte cu un conținut scăzut de grăsimi, 2 prune coapte medii, fără sâmburi și tăiate subțire și 2 linguri zahăr alb
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 190 grade C.
Pasul 2
Ungeți cu un o tavă și pudrați-o cu făină, eliminând orice exces.
Pasul 3
Adăugați într-un castron mediu: 1 cană de făină, sare, praf de copt și bicarbonat de sodiu, apoi amestecați totul până obțineți o pastă fină, fără cocoloașe.
Pasul 4
Combinați 4 linguri de unt și 3/4 cană de zahăr într-un castron mare. Bateți compoziția cu un mixer electric la viteză medie până când devine palid și pufos. Se adaugă și un ou. Adăugați amestecul de făină în 3 loturi, bătând aluatul pentru scurt timp după fiecare adăugare. Turnați aluatul în tigaia pregătită și neteziți blatul cu o spatulă. Puneți feliile de prune deasupra aluatului și presărați cu 2 linguri de zahăr rămase.
Pasul 5
Coaceți în cuptorul preîncălzit până se rumenesc timp de 35-40 de minute. Lasați să se răceasca ușor înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert prune rețetă