Cu ce probleme s-a confruntat Daniela Iliescu în sarcină. Ce i-au interzis medicii să facă: „Nu se cunosc exact cauzele”
INGREDIENTE:
3 ouă
150 gr ciocolată neagră (50-55% cacao)
150 gr unt (82%; nesarat)
175 gr făină de migdale
120 gr zahar tos fin
1 lingura rom (sau cognac; sau lichior de portocale/cafea)
1/8 lingurita sare
MOD DE PREPARARE: Se topește ciocolata pe abur. Se trage de pe foc, dar se lasa vasul pe apă fierbinte. Se adaugă untul tăiat cubulețe, în 3-4 transe, amestecănd după fiecare să se topească. Se separă ouale. Galbenușurile se freacă cu zahărul, folosind un mixer, până obtineți o cremă galben-pal și mare parte din zahăr se topește (cca 5 minute). Ciocolată cu unt împreună cu romul se toarnă peste crema de gălbenușuri și se amestecă până se omogenizeaza culoarea. Se adauga faina de migdale in doua transe, amestecand usor cu telul doar pana se incroporeaza. Albusurile si sarea se bat spuma care sta pe tel. Se incorporeaza in aluat in trei transe, amestecand cu telul usor de sus in jos doar pana la incorporare. Se pune hartie de copt pe fundul unei tavi rotunde de diametru 18-20 cm. Se ung marginile cu unt.Se toarna aluatul in tava. E destul de moale incat sa se autoniveleze.Se introduce tava in cuptorul incins la 170C si se coace prajitura timp de 45-50 minute (verificati cu o scobitoare, sa ramana ciocolata topita pe ea). Deasupra e posibil sa crape usor, dar e ok asa, la servire vine rasturnata.
Se lasa prajitura sa se racoreasca 10 minute, apoi se trece cu un cutit sa se desprinda de pe margini. Se rastoarna prajitura pe un platou si se lasa sa se raceasca complet.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert migadale prajitura de ciocolata rețetă
Liderul clasamentului ATP a...