Prăjitură de DRAGOBETE cu cremă de cafea. O rețetă extrem de gustoasă
Prăjitura cu cremă de cafea este extrem de gustoasă și perfectă pentru ziua de Dragobete.

INGREDIENTE:

Pentru foile de pandişpan:

5 ouă,4 linguri zahăr,1 lingură zeamă de lămâie,200 g unt,1 linguriţă extract de vanilie,10 linguri lapte,1 plic praf de copt,6 linguri făină,1 lingură cacao,

Pentru sirop:250 ml apă;2 linguri zahăr

Pentru crema de cafea: 400 ml lapte,2 gălbenuşuri,3 linguri făină,3 linguri zahăr,1 plic zahăr vanilat Bourbon,1 lingură cafea solubilă,100 g unt,

Pentru crema ganache:200 ml frişcă lichidă,50 g ciocolată menaj

Pentru ornat: decoraţiuni de zahăr

MOD DE PREPARARE:  Pentru foile de pandişpan: se separă ouăle. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, iar după ce s-a format spuma se adaugă şi 2 linguri de zahăr, amestecând. Separat, se amestecă untul cu gălbenuşurile, celelalte 2 linguri de zahăr, extractul de vanilie şi laptele. După aceea, se adaugă 3 linguri de făină, praful de copt şi albuşurile. Mai departe, amestecul rezultat se împarte în două: unul va rămâne alb, iar celalalt va fi negru. Se distribuie făina astfel: în compoziţia albă se adaugă încă 2 linguri de făină, iar în cealaltă 1 lingură de făină şi 1 de cacao. Consistenţa obţinută trebuie să fie cremoasă. Se toarnă compoziţia albă într-o tavă cu foaie de copt, se coace aprox 10 min, la foc mic, până devine uşor aurie, fără însă a o usca. Se scoate separat pe o tavă şi se lasă la răcit. Apoi se coace şi foaia de cacao.

Siropul: se prepară din apă şi zahăr, se lasă să fiarbă 5 minute, se dă de pe foc, fără a mai adăuga alte esenţe, pentru a nu eclipsa preparatul final.

Pentru crema de cafea: într-o crăticioară, se amestecă bine cu un tel gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi făină, se toarnă în fir subţire laptele cald, amestecând şi bătând uşor cu telul pentru a o aera. Se fierbe pe foc mic până se îngroaşă, se de pe foc, se adaugă untul şi cafeaua solubilă şi se omogenizează. Se lasă la răcit.

Pentru crema ganache: se încălzeşte frişca lichidă atât cât să ne frigă la deget. Se dă de pe foc, se toarnă într-un vas adânc în care am rupt ciocolata şi se amestecă bine. Compoziţia este acum lichidă, dar se dă la frigider pentru 10 minute, apoi se amestecă cu mixerul până devine cremoasă şi consistentă. Se porţionează foile de pandişpan, decupând în forma dorită. Se însiropează delicat. Se asamblează adăugând peste foaia albă un strat de cremă de cafea, apoi foaia de cacao, se decorează cu crema ganache. Pentru o notă finală, se adaugă şi decoraţiuni de zahăr.

Pentru decoraţiuni, se caramelizează 5 linguri cu zahăr până se topeşte zahărul, având grijă să nu-l ardem. Se agită uşor ibricul şi, când începe să se răcească, se toarnă în fir subţire pe o foaie de copt formând inimioare sau alte forme, iar cu o lingură sau un cuţit se trag fire din acea formă, manevrând cu grijă.

POFTĂ BUNĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Romina Băluță | Dată: 23 feb, 17:08

Horoscop - 26 mai 2022. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop zilnic, joi, 26 mai 2022. Previziuni pentru...


Captură video Youtube/ Emisiuni PrimaTv

Carmen Șerban, diagnosticată cu CANCER la sân: Mi-a zis să merg la biserică. Atunci m-am speriat

Captură video Youtube/ Tvr

Gheorghe Turda îi face praf pe artiștii de muzică populară: Sunt singurul care poate cânta două ore fără bandă. Alți artiști nu pot

Sursa foto: Mioara Velicu, captură YouTube/ Damian Drăghici

Mioara Velicu a dezvăluit ce pensie are, după 60 de ani de cântat: „Să trăiască colegele, ca să mă vadă că o duc bine”

Tudor Chirilă, captură Video YouTube

Tudor Chirilă: "Nu cred că voi crește niște copii care să rupă ușa la ora 17:00". Cea mai importantă lecție pentru băieții săi

Captură video youtube/ Kanal D

Planta de "100 de ani", care prelungeşte viaţa. Lidia Fecioru: "Se iau cinci picături dimineaţa"

Sursa Foto Instagram Laurentiu Reghecampf

Corina Caciuc a născut. Laurențiu Reghecampf a devenit tată pentru a treia oară

Sursa foto: Oana Zăvoranu și Adela Popescu, instagram/ colaj foto

Oana Zăvoranu o face praf pe Adela Popescu. Ce a putut să spună „Querida” despre prezentatoarea TV: „Măi, vedeto”

Sursa foto: Ada Palade, Facebook

Fata lui Cornel Palade, lăsată pe străzi: M-au distrus până în măduva oaselor

Mirabela Dauer, captură video YouTube

Care este numele adevărat al Mirabelei Dauer. Artista a dezvăluit cum și-a construit imaginea de artist

Sursa foto: Viorica Dăncilă, captură YouTube/ theXclusive

Viorica Dăncilă, judecată pentru adopția fiului ei, Victor: “Au spus că am cumpărat un copil”

Sursa foto: Bianca Drăgușanu, Instagram

Bianca Drăgușanu a ieșit „șifonată” după un antrenament. "M-a bătut"

Sursa foto: Mălina Avasiloaie, Instagram

Mălina și Alin Gabor, poveste de dragoste ca în filme. Cum s-au cunoscut cei doi: "A fost totul foarte spontan"

Rețetă: SALATĂ DE CASTRAVEȚI CU SMÂNTÂNĂ

Salata de castraveți cu smântână este foarte sănătoasă...

Rețeta de paste cu vodcă a lui Gigi Hadid. Cum se prepară

Rețeta de paste cu vodcă este una dintre cele mai...

Rețetă desert: Brioșe cu afine și nucă de cocos

Brioșele delicioase cu afine și nucă de cocos se...

Rețeta lui chef Nicolai Tand: Pui cu măsline și năut

Nicolai Tand a dezvăluit o rețetă delicioasă pe bază de...

Rețetă: Înghețată de cireșe

Înghețata de cireșe este un adevărat deliciu pentru zilele călduroase de...

Rețetă desert: Prăjitura „VIS DE COCOS”

Prăjtura cu cocos este un adevărat deliciu. Se prepară...