Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Ingrediente
- 400 ml de lapte
- 3 linguri de amidon de porumb
- 2 tablete de ciocolată (180 g)
Cum se prepară
Într-o cratiță turnați laptele și amidonul de porumb. Amestecați cu un tel, până ce amidonul se va încorpora în lapte. Adăugați 2 tablete de ciocolată rupte în bucăți și puneți pe foc. Amestecați încontinuu la foc mediu, potrivit retete-usoare.ro. Aduceți amestecul la punctul de fierbere și micșorați focul. Veți obține o cremă groasă, lucioasă și omogenă. Repartizați crema în forme de silicon. Dați la frigider pentru 30-40 de minute. Scoateți desertul din formele de silicon.
Vezi și: Prăjitura șireată. Rețeta inedită de desert pentru cei dragi. Este excelentă!
BONUS: Gogoși pufoase
Ingrediente:
400g făină
200ml lapte călduț
40g zahăr
7g drojdie uscată
un vârf de linguriță sare
1 ou
40g unt la temperatura camerei
300-400ml ulei
zahăr vanilat
Vezi și: Prăjitura "Poșeta Elenei Udrea". Rețeta pentru un desert special
Mod de preparare
Într-un bol vom pune laptele călduț, zahăru, drojdia și amestecăm bine. Peste amestecul obținut punem făina amestecată cu sarea, oul și untul. Frământăm totul foarte bine. Lăsăm aluatul la dospit pentru 50 de minute. Din aluat, vom forma 12 biluțe pe care le vom acoperi cu folie de plastic.
Dintr-o bilă de aluat formăm cu un șnur, din care vom face un 8 neterminat în partea de jos. Codițele ramase se vor împleti pe bucla de sus. cele 12 gogoși împletite astfel se lasa la dospit încă 30 de minute. Prăjim gogoșile în uleiul încins. Dăm gogoșile prin zahăr pudră.
Vezi și: Rețetă dietetică: Brownie cu mere și făină, fără gluten
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: fara coacere prajitura rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...