Horoscop, vineri, 22 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Ingrediente
10 bucăți ouă
1 litru lapte
1 pachet unt sau margarină
300 g zahăr
300 g făină
3 pliculețe zahăr vanilat
1 bucată fiolă esență rom
Cum se prepară
Frecaţi untul moale cu 150 grame din zahăr, până devine spumos. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, apoi făina, laptele. Bateți albușurile cu restul zahărului, zahărul vanilat și esența de rom, scrie nationaltv.ro. Apoi, amestecați spuma de albușuri cu restul aluatului și turnați într-o tavă tavă unsă și tapetată cu făină. La sfârșit, daţi la cuptor o oră şi jumătate şi după aceea este gata de servit.
Vezi și: Prăjitura "Poșeta Elenei Udrea". Rețeta pentru un desert special
BONUS: Gogoși pufoase
Ingrediente:
400g făină
200ml lapte călduț
40g zahăr
7g drojdie uscată
un vârf de linguriță sare
1 ou
40g unt la temperatura camerei
300-400ml ulei
Zahăr vanilat
Vezi și: Prăjitură fără coacere. Cheesecake cu lime
Rețetă dietetică: Brownie cu mere și făină, fără gluten
Mod de preparare:
Într-un bol vom pune laptele călduț, zahăru, drojdia și amestecăm bine. Peste amestecul obținut punem făina amestecată cu sarea, oul și untul. Frământăm totul foarte bine. Lăsăm aluatul la dospit pentru 50 de minute. Din aluat, vom forma 12 biluțe pe care le vom acoperi cu folie de plastic.
Dintr-o bilă de aluat formăm cu un șnur, din care vom face un 8 neterminat în partea de jos. Codițele ramase se vor împleti pe bucla de sus. cele 12 gogoși împletite astfel se lasa la dospit încă 30 de minute. Prăjim gogoșile în uleiul încins. Dăm gogoșile prin zahăr pudră.
Vezi și: Mihaela Bilic, rețeta de Ciocolata caldă care nu îngrașă: „Plăcere diluată, nevinovată și garantată”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert prajitura sireata rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...