Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Iată cum se prepară cel mai delicios desert:
NGREDIENTE:
Pentru blat:
200 g făină
200 g zahăr tos
5 ouă
1 linguriță cu vârf praf de copt
2 fiole esență de vanilie
130 g unt topit
Pentru glazură
100 g unt
250 ml lapte
65 g cacao
370 g zahăr (pudră sau tos)
1 fiolă esență rom
Pentru tăvălit
250 g nucă de cocos
Mod de preparare: Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare.Într-un vas mare, bate ouăle cu ajutorul unui mixer. Adaugă, treptat, zahărul și vanilia, până obții un amestec omogen și fin. Toarnă treptat, făina și praful de copt, amestecând ușor și cu gesturi largi cu o spatulă. Când s-a omogenizat, toarnă untul (topit și lăsat la temperatura camerei) și amestecă. Pune compoziția într-o tavă care nu se lipește și dă la cuptor 25 de minute. Lasă pandișpanul la răcit și apucă-te de glazură. Topește untul ușor într-o cratiță, toarnă laptele și amestecă. Cerne zahărul și pudra de cacao, amestecă încet până începe să se îngroașe glazura. Spre final, adaugă esența de rom. Lasă un pic la răcit glazura. Între timp taie pandișpanul în cubulețe. Înfige, pe rând, o furculiță în fiecare cub în parte, înmoie bine în glazură până se acoperă uniform, scurge excesul și dă prin nuca de cocos. Lasă prăjitura tăvălită cu cocos la răcit bine înainte de servire.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert nuca de cocos prajitura