Prăjitura Valurile Dunării. Rețeta lui Vlăduț de la "Neatza cu Răzvan și Dani"
Data actualizării:
Data publicării:
Prăjitura Valurile Dunării este un desert perfect de savurat la masa de Paște.

Ingrediente pentru blat: 

  • 8 ouă
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 lingură de lapte
  • 30 gr cacao
  • 300 gr făină
  • un praf sare
  • 7 gr praf de copt
  • 250 gr vișine fără sâmburi, din vișinată

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 50 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 500 ml lapte
  • 125 gr făină
  • 250 gr unt(82% grăsime)
  • un praf sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 250 gr ciocolată amăruie(50% cacao)
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 50 gr unt

Mod de preparare pandișpan

Se începe cu prepararea blatului de pandișpan, care va fi în două culori.

Mai întâi, trebuie să separi albușurile de gălbenușuri, după care albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul tos. Untul topit și răcit se amestecă cu gălbenușurile și cu zahărul vanilinat, iar peste compoziția obținută adăugăm făina cernută, împreună cu praful de copt. După ce făina s-a încorporat bine se adaugă treptat albușurile spumă. Va rezulta o compoziție de pandișpan, pe care trebuie să o împarți în două părți egale.

Prima parte din compoziție se întinde în o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează uniform. În cea de-a doua parte se adaugă pudra de cacao și o lingură de lapte, pentru a-și schimba culoarea. Vișinele se pun din loc în loc și apoi se bagă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Mod de preparare cremă

Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă puțin lapte, ca să se dilueze, după care se adaugă făina, care trebuie încorporată bine. Apoi, se toarnă și restul de lapte, până la omogenizare.

Crema de vanilie se fierbe la foc mediu, amestecând continuu, până când devine consistentă. Când e gata, se pune la răcit.

Când crema este complet rece, se ia și se amestecă cu untul moale și se întinde peste blatul de prăjitură răcit deja. Crema trebuie să fie mai groasă decât la o prăjitură obișnuită, deoarece peste ea va mai fi și glazura de ciocolată și nu trebuie să alunece de pe blatul de prăjitură.

Mod de preparare glazură

Se pune frișca lichidă la încălzit, până aproape de punctul de fierbere. Când este gata, se adaugă în frișcă ciocolata ruptă și untul, iar compoziția se amestecă până când se omogenizează bine. Glazura de ciocolată se întinde peste prăjitură cât este caldă, după care rezultatul final se bagă la frigider, până când glazura se întărește.

Poftă bună!

Citește și: Rețetă de drob de ciuperci. Miruna Lica dezvăluie ingredientele secrete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: prajitura  rețetă  valurile dunarii  vladut de la neatza cu razvan si dani 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel