Prăjitura Valurile Dunării. Rețeta lui Vlăduț de la "Neatza cu Răzvan și Dani"
Data actualizării:
Data publicării:
Prăjitura Valurile Dunării este un desert perfect de savurat la masa de Paște.

Ingrediente pentru blat: 

  • 8 ouă
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 lingură de lapte
  • 30 gr cacao
  • 300 gr făină
  • un praf sare
  • 7 gr praf de copt
  • 250 gr vișine fără sâmburi, din vișinată

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 50 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 500 ml lapte
  • 125 gr făină
  • 250 gr unt(82% grăsime)
  • un praf sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 250 gr ciocolată amăruie(50% cacao)
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 50 gr unt

Mod de preparare pandișpan

Se începe cu prepararea blatului de pandișpan, care va fi în două culori.

Mai întâi, trebuie să separi albușurile de gălbenușuri, după care albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul tos. Untul topit și răcit se amestecă cu gălbenușurile și cu zahărul vanilinat, iar peste compoziția obținută adăugăm făina cernută, împreună cu praful de copt. După ce făina s-a încorporat bine se adaugă treptat albușurile spumă. Va rezulta o compoziție de pandișpan, pe care trebuie să o împarți în două părți egale.

Prima parte din compoziție se întinde în o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează uniform. În cea de-a doua parte se adaugă pudra de cacao și o lingură de lapte, pentru a-și schimba culoarea. Vișinele se pun din loc în loc și apoi se bagă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Mod de preparare cremă

Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă puțin lapte, ca să se dilueze, după care se adaugă făina, care trebuie încorporată bine. Apoi, se toarnă și restul de lapte, până la omogenizare.

Crema de vanilie se fierbe la foc mediu, amestecând continuu, până când devine consistentă. Când e gata, se pune la răcit.

Când crema este complet rece, se ia și se amestecă cu untul moale și se întinde peste blatul de prăjitură răcit deja. Crema trebuie să fie mai groasă decât la o prăjitură obișnuită, deoarece peste ea va mai fi și glazura de ciocolată și nu trebuie să alunece de pe blatul de prăjitură.

Mod de preparare glazură

Se pune frișca lichidă la încălzit, până aproape de punctul de fierbere. Când este gata, se adaugă în frișcă ciocolata ruptă și untul, iar compoziția se amestecă până când se omogenizează bine. Glazura de ciocolată se întinde peste prăjitură cât este caldă, după care rezultatul final se bagă la frigider, până când glazura se întărește.

Poftă bună!

Citește și: Rețetă de drob de ciuperci. Miruna Lica dezvăluie ingredientele secrete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: prajitura  rețetă  valurile dunarii  vladut de la neatza cu razvan si dani 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto YouTube „Viața fără filtru”

Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce copiii ei au fost luați de Protecția Copilului din vila lui Silviu Prigoană: „Este o veste bună că lucrurile încep să se miște”




pixel