Preparate delicioase cu mozzarella. Chef Joseph Hadad: „Nici nu vă închipuiți în câte feluri poate fi folosită”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad dezvăluie cum putem integra inteligent și creativ mozzarella în rețete.

Brânzeturile au devenit din ce în mai populare și în țara noastră, făcând parte aproape din meniul zilnic al multor persoane. Fie că alegem să le savurăm la micul dejun, împreună cu carne de pui, la masa de prânz, sau într-o salată, brânzeturile aduc un gust mult mai bun aproape în orice preparat, motiv pentru care ele sunt, de regulă, nelipsite. Există însă câteva preparate cu mozzarella pe care poate că nu le știi, iar despre care s-a hotărât să vorbească chef Joseph Hadad, care își dorește să-și inspire cât mai mult fanii.

„Intrate nu de foarte mulți ani în alimentația românilor, mozzarella și verișoara ei mai moale, burrata, au urcat repede în topul preferințelor de brânzeturi ale noastre. (...) Deși, cred că nici nu vă închipuiți în câte feluri pot fi folosite, dincolo de salate sau pizza. Tocmai de aceea scriu acum acest articol, pentru a vă deschide orizonturile mozzarellei și burratei cu câteva rețete.

Mozzarella sticks sunt un antreu prezent adesea în meniurile restaurantelor sau pub-urilor și, dacă de obicei acestea sunt cumpărate congelate, gata de pus în baie de ulei, puteți încerca totuși să le faceți și în casă. Nu este nimic greu. Le pregătiți ca pe șnițel. Tăiați mozzarella în baghete, le dați prin făină, apoi ou bătut, apoi pesmet. Reluați etapa cu oul și pesmetul, pentru a asigura un strat mai gros de panadă, care să nu permită scurgerea brânzei la prăjirea în baie de ulei. Le puteți servi cu sos de roșii în stil italian sau cum aveți chef.”, scrie chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Riscurile la care te supui când consumi prea mult pepene roșu. Carmen Brumă: „Ne dorim să le evităm”

Mini-mozzarella marinate, ideea excelentă pentru un preparat simplu

Dacă ai nevoie să completezi și meniul pentru o petrecere, atunci ce-ar fi să realizezi mini-mozzarella marinate? Sunt extrem de simplu de preparat și nu ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază. Cu toate acestea, ele vor face senzație pe masa oricărui eveniment festiv, indiferent de gusturile culinare.

„Mini-mozzarella marinate sunt o idee bună și de petrecere, dar și pentru mesele obișnuite de acasă. Serviți-le cu pâine prăjită sau biscuiți sărați și aveți o gustare perfectă. Pentru acestea aveți nevoie de mini-mozzarella, ulei de măsline, oregano și busuioc uscate și usturoi zdrobit. Amestecați-le pe toate și lăsați-le într-un bol acoperit în frigider pentru vreo două ore, ca să apuce să se infuzeze gusturile.”, a continuat el.

Citește și: Rețete gustoase și interesante cu pepene. Chef Joseph Hadad: „Pus pe grătar este excelent”

Feluri principale pe bază de mozzarella

Dacă îți dorești însă un preparat sățios și delicios pentru masa de prânz sau pentru cină, în care totuși vedeta să rămână mozzarella, atunci chef Joseph Hadad are și aici două propuneri care depășesc așteptările tuturor.

„Pieptul de pui umplut poate fi alternativa mai gustoasă a fadului piept de pui la cuptor. Creați un buzunar în interiorul puiului și umpleți-l cu ingrediente după gust, fie spanac, fie ciuperci sau alte legume, amestecate toate cu cubulețe de mozzarella, care odată cu coacerea se va topi și va uni toate gusturile. Închideți buzunarul cu scobitori ce au fost ținute în apă în prealabil, astfel încât să nu se ardă în cuptor.

Și pentru o rețetă interesantă, inedită și simplă, vă prezint frigăruile de paste. Sunt o gustare practică, pentru care aveți nevoie de paste rigattoni (un fel de penne mai mari), sos de roșii, busuioc proaspăt și mozzarella. Puteți încerca și varianta bolognese, pentru care veți avea nevoie de sosul bolognese de carne tocată. Fierbeți pastele al dente și înfigeți-le pe frigărui, apoi așezați-le pe o hârtie de copt în tavă. Ungeți-le cu ajutorul unei pensule cu sosul de roșii și presărați deasupra mozzarella rasă și busuioc tocat. Dați la cuptor pe funcția grill sau puneți-le într-un air fryer pentru câtva minute, până se topește și se gratinează brânza.”, continuă bucătarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad  mozzarella  retete 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel