Preparatele pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată la micul dejun. Nu-ți oferă sațietate și te vor face să fii obosit toată ziua
Data publicării:
Specialiștii au identificat cele mai nepotrivite opțiuni pentru prima masă din zi.

Un mic dejun cu câteva gogoși și o cafea poate fi extrem de convenabil și satisfăcător pe moment, dar trebuie să știi că asta nu înseamnă neapărat că te va menține sătul până la următoarea masă. De fapt, există o mulțime de alimente populare pentru micul dejun, cum ar fi brioșele, croissantele, biscuiții, cerealele și covrigii, care, de fapt, te vor face să te simți cu adevărat flămând și fără energie după masă, deoarece nu au substanțele nutritive de care are nevoie organismul uman.

Când vine vorba de alegerea unor mese de dimineață care au o oarecare putere de rezistență și care te vor ajuta să te simții plin de energie pe tot parcursul zilei, vei dori să cauți alimente care conțin proteine și/sau fibre. Acest lucru se datorează faptului că proteinele te pot ajuta să te menții sătul, iar cercetările au arătat că sunt mai sățioase decât carbohidrații. Alimentele care sunt mai bogate în fibre durează mai mult timp pentru a fi digerate, ceea ce înseamnă că vei rămâne, din nou, sătul mai mult timp și vei fi mai puțin înclinat spre a lua gustări inutile între mese, notează EatThis.

Iată care sunt cele mai nepotrivite opțiuni pentru micul dejun: 

Brioșe cumpărate din magazin

Brioșele pot fi un real deliciu de luat la pachet în cele mai aglomerate dimineți, dar dacă asta este tot ce mănânci, cel mai probabil îți va fi foame cu mult înainte de ora prânzului.

"Deși poate părea sănătos, o brioșă cumpărată din magazin nu este cea mai bună opțiune", spune Lisa Young, special. "În general, este compusă în cea mai mare parte din cereale rafinate și o mulțime de zahăr adăugat, în timp ce este complet lipsită de fibre." Ea adaugă că, din această cauză, "nu vă va lăsa să vă simțiți satisfăcuți".

VEZI și: Alimentele procesate, drumul sigur către cancer. Dr. Mihail trage un semnal de alarmă


Covrigi cu cremă de brânză

Așa cum am menționat mai devreme, consumul unui mic dejun echilibrat de proteine și fibre este cea mai bună modalitate de a rămâne sătul și plin de energie toată dimineața. Chiar dacă probabil că este tentant să iei rapid un covrig cu cremă de brânză înainte de a începe ziua, acest produs de mic dejun nu are nimic care să te susțină sătul pe tot parcursul dimineții.

Mâncând doar un covrig și cremă de brânză te va face să te simți extrem de obosit, explică specialiștii, deoarece este format în mare parte din cereale rafinate și grăsimi saturate.

"Nu oferă suficiente proteine sau fibre, care sunt nutrienți de care ai nevoie pentru a te simți satisfăcut", explică specialistul. 


Gogoși

Nu vă va surprinde faptul că gogoșile nu sunt recomandate la micul dejun, deoarece aceste bunătăți prăjite și pline de zahăr au o valoare nutritivă zero. Acest lucru nu înseamnă că nu te poți bucura de gogoașa ta preferată din când în când, dar dacă mănânci dimineața doar zahăr adăugat îți va distruge energia și te va lăsa cu o foame extrem de mare. 

O gogoașă medie cu glazură de ciocolată conține în jur de 18 grame de zahăr și 17 grame de grăsimi (dintre care nouă provin din grăsimi saturate). 


Cereale pline de zahăr

La fel ca și în cazul produselor pentru micul dejun, cum ar fi gogoșile și brioșele, cerealele zaharoase nu au o nutriție care să vă ajute să vă mențineți energic și sătul.

"Cerealele zaharoase pentru micul dejun duc adesea la senzația de foame din cauza conținutului ridicat de zahăr și a lipsei de nutrienți esențiali, iar creșterea rapidă a glicemiei cauzată de valul de zahăr este urmată rapid de o prăbușire, lăsându-vă obosiți și tânjind după mai multă mâncare. Aceste cereale nu au de obicei suficiente fibre și proteine, importante pentru energie susținută și sațietate, ceea ce duce la gustări frecvente și la supraalimentare mai târziu în cursul zilei.", continuă specialiștii să explice.

Citește și:Micul dejun anti-îmbătrânire. Un expert în longevitate dezvăluie cele trei reguli de aur care ne pot prelungi viața


Vafe congelate

Nu este nimic mai ușor decât să iei o vafă congelată și să o bagi în prăjitor în timp ce te pregătești dimineața, dar dacă ești în căutarea unei mese de dimineață care să îți ofere energie susținută până la ora prânzului, vafele nu sunt răspunsul.

O vafă congelată este lipsită de orice valoare nutritivă și conține în mare parte calorii goale, ceea ce înseamnă că îți va fi foame la scurt timp după masă. Două vafe au 4 grame de proteine, ceea ce este decent în sine, dar nu și atunci când te gândești că vei consuma și 30 de grame de carbohidrați și mai puțin de 1 gram de fibre, astfel încât proteinele nu sunt suficiente pentru a compensa aspectele negative. Și asta fără sirop, pentru că, cu acesta, ai un mic dejun cu mult zahăr, cu puține fibre și proteine, ceea ce reprezintă o ecuație garantată pentru o stare de lene la sfârșitul dimineții.


Batoane zaharoase pentru micul dejun

Nu toate batoanele pe bază de granola sunt nesănătoase, dar există o mulțime de mărci care nu sunt nimic mai mult decât batoane foarte procesate, zaharoase, care te vor lăsa nemulțumit și înfometat la scurt timp după aceea, din cauza lipsei de nutrienți, chiar dacă sunt adesea anunțate ca fiind sănătoase. 

"Batoanele pentru micul dejun cu calorii goale vă lasă adesea să vă simțiți lipsiți de energie, deoarece le lipsesc nutrienți esențiali precum fibrele și proteinele. Conținutul lor ridicat de zahăr oferă un impuls rapid de energie, dar fără fibre pentru a încetini digestia și fără proteine pentru a oferi sațietate de durată, veți experimenta o creștere rapidă a glicemiei urmată de o prăbușire, ceea ce duce la oboseală și foame.", contonuă specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: dietă  mic dejun  pericol  sănătate 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel