Teo Trandafir nu s-a abținut după ce Mario Fresh și-a asumat public relația cu Nadd Hu: „Nu m-a impresionat. Eu nu știu cine e ea”
Sărbătorile de iarnă s-au încheiat, iar kilogramele acumulate după această perioadă au început să devină o preocupare pentru mulți dintre noi. În acest context, un preparat tradițional poate deveni aliatul ideal pentru cei care doresc să slăbească fără a renunța la mesele gustoase. O porție de acest preparat oferă sațietate fără a adăuga un număr semnificativ de calorii. Mai mult decât atât, acesta are un efect benefic asupra stomacului, ținând senzația de foame la distanță pentru o perioadă lungă de timp.
Ciorba este un preparat cunoscut în tradițiile multor culturi și considerat ideal pentru slăbit, datorită caracteristicilor sale nutritive. Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, ciorba reprezintă o soluție echilibrată și sănătoasă, având un conținut ridicat de apă – peste 80%, dar și de carne, legume și făinoase (precum orez sau cartofi), toate într-o proporție mică. Astfel, o porție de ciorbă este echivalentă cu jumătate dintr-o porție de felul principal, oferind senzația de sațietate mult timp.
„Slăbiți cu ciorbă! Se pare că ciorba este cunoscută în tradițiile multor popoare ca fiind preparatul ideal pentru slăbit. Iar luna ianuarie ar putea fi dedicată ciorbei, un fel de strategie dietetică după excesele de sărbători. În cărțile de nutriție se spune: “de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație”- chiar dacă vorbim de ciorbă de perișoare, ciorbă de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză.
Ce avantaje are ciorba din punct de vedere nutritiv? Are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu jumătate de porție de felul 2!
În ciorbă nu se poate “ascunde” grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor. Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit “paradoxul ciorbei”- deci e și sățioasă și dietetică! Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic.”, a spus medicul Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, 2-3 polonice de ciorbă pot fi de ajuns pentru a satisface senzația de foame, având în același timp un aport scăzut de calorii. Ciorba este ușor de preparat, accesibilă ca preț și poate fi consumată atât la prânz, cât și la cină. Mihaela Bilic recomandă să o includem în alimentația zilnică, mai ales în perioada post-sărbători, când dorința de a slăbi devine o prioritate.
„La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cat să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă.
Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică.
Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină- nu uitați că francezii numesc masa de seară “souper”. Iar pentru cei care vor să slăbească, ciorba este felul unic de consumat la orice masă. Nimic nu satură mai bine decât ciorba- e spornică, ieftină și practică- dintr-o oală de ciorbă poți mânca câteva zile. Deci abuzați de ciorbă după sărbători și o să aveți surpriza să slăbiți fără să vă fie foame”, a mai spus medicul Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Jaqueline Cristian s-a impus în...
Acest aliment consumat pe...
Descoperă cum aceste băuturi...
O dietă echilibrată și variată...