Prima femeie saudită care intră în Cartea Recordurilor. Artista pictează în cafea expirată
Artista Ohoud Abdullah Almalki a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guinness, prima saudită care a reuşit această performanţă cu un record individual, graţie unui tablou realizat cu pudră de cafea expirată.

"Am avut nevoie de 45 de zile de muncă fără întrerupere pentru a-l termina, sub privirile a doi martori, cu o înregistrare video şi imagini filmate de o dronă", a declarat artista saudită, studentă la drept în Jeddah, un mare oraş portuar situat pe ţărmul Mării Roşii, în vestul Arabiei Saudite.

În anul 2015, 8.264 de femei saudite au realizat cel mai mare lanţ uman din lume pentru a sensibiliza populaţia asupra cancerului mamar.

Tabloul, intitulat "Naseej 1", îi prezintă pe părinţii fondatori ai Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite, regele Salman bin Abdulaziz Al Saud, respectiv şeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan.

Portretul liderilor actuali ai celor două ţări, ca şi cel al prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman Al Saud, figurează la rândul lor în această operă de artă.

Lucrarea are o lungime de 15,84 metri şi o lăţime de 13,95 de metri, acoperind o suprafaţă de 220 de metri pătraţi. Tabloul este compus din şapte segmente distincte, separate între ele prin benzi înguste de bumbac, notează Agerpres. 

"Ohoud Abdallah Almalki nu a folosit decât 4,5 kilograme de pudră de cafea expirată. Ea a pictat toate personajele în tonuri brune, combinând pudra de cafea cu apă", au precizat reprezentanţi Cărţii Recordurilor Guinness.

Artista a explicat că obiectivul ei era acela "de a reaminti lumii înţelegerea seculară dintre cele două naţiuni".

"Doresc ca acest tablou să contribuie la emanciparea femeilor din Arabia Saudită şi dincolo de graniţele ţării", a continuat ea.

Arabia Saudită, o ţară ultraconservatoare, este criticată cu regularitate din cauza încălcării drepturilor femeilor. Sauditele au beneficiat recent de o relaxare a restricţiilor ce le privesc, în special în privinţa dreptului de a conduce automobile pe străzile publice.

Însă mai multe activiste feministe rămân în închisori, inclusiv Loujain Al-Hathloul, căreia i-a fost decernat în Franţa, în octombrie, Premiul Libertăţii de către un juriu internaţional alcătuit din 5.500 de tineri. Această recompensă a fost înmânată membrilor familiei sale.

Autor: Spectacola | Dată: 19 oct, 12:36

Bancul serii: Altă soție

Fata îl sună pe iubitul ei şi plânge. Băiatul îngrijorat întreabă:


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Gluma spre final de zi: Stand-up comedy în viața de zi cu zi

Cea mai tare glumă despre viața de zi cu zi