Principiile alimentației sănătoase. Dr. Anca Hâncu ne învață cum trebuie să arate mereu farfuria corectă
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Anca Hâncu a dezvăluit câteva reguli pe care trebuie să le respectăm de fiecare dată când ne pregătim mesele de pe parcursul unei zile. 

Chiar dacă uneori ni se pare că avem o alimentație sănătoasă, nutriționiștii vin și ne atenționează asupra faptului că unele mese pot fi incomplete, dacă nu adăugăm în farfurie toți macronutrienții esențiali de care organismul nostru are nevoie. Astfel, Dr. Anca Hâncu a realizat în direct, la Neatza cu Răzvan și Dani, un exemplu corect de gustare pentru mic dejun, după care ar trebui să ne ghidăm în fiecare zi.

„Trebuie să ne aducem în farfurie toți macronutrienții, să avem și minerale, și vitamine. Haide să încercăm să facem un exercițiu. Avem tradiționala brânză cu roșii și să vedem cum o asociem. Porția de brânză o ajustăm în funcție de grăsimi. Putem pune în farfurie două bucățele, cam 50 de grame. Aici avem și cantitatea de proteină, și grăsimi.”, a declarat Dr. Anca Hâncu în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de pe Antena 1.

Citește și: Cum trebuie să prepari corect fasolea, pentru a scăpa de balonare. Trucurile la care nu te-ai fi gândit niciodată

Legumele, esențiale în orice farfurie

Extrem de importante sunt și legumele, atrage atenția Anca Hâncu, care spune că acestea trebuie să ocupe mereu jumătate din fiecare farfurie.

„Apoi, mai punem multe legume, vegetale, facem jumătate din farfuie plină de vegetale. Punem castravete, ceapă verde, ardei kapia. Acum oare nu lipsește ceva? Avem proteină, legumă, dar nu avem carbohidrat, astfel încât am adăugat pâine. Cea neagră, cu semințe e ideală, pentru a ne aduce energie, care se va elibera treptat. Nu punem bomboane, ciocolată, ci pâine. Pâinea prăjită este mai ușor de digerat și va fi foarte potrivită.”, a mai spus aceasta.

VEZI și: Metodă inedită de sezon pentru acrit ciorbele: „Este o alternativă la borș”. Conține foarte multă vitamina C

Cu ce alte alimente poți înlocui brânza

Dacă, în schimb, vrei să înlocuiești brânza cu alte surse de proteină, poți oricând opta pentru ouă fierte sau pentru felii de șuncă de curcan, dezvăluie Anca Hâncu. 

„Dacă nu vrem să mâncăm brânză, punem două feliuțe de șuncă de curcan și avem aici o altă variantă la fel de corectă. Sunt multe persoane care mănâncă doar șuncă, un sandviș și zic gata, au terminat masa, dar exclud antioxidanții, vitaminele, mineralele și toate se duc. Cei care au probleme cu greutatea, pot începe să mănânce mai întâi legumele, ele au fibre, care prin ele au prebiotice și ajută la construirea unei flore intestinale echilibrate, un punct esențial pentru digestia noastră.”, a încheiat specialista.

Citește și: Majda, rețetă de gem cu căpșuni și banane. Se prepară în doar câteva minute, iar rezultatul e delicios

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

 Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Mihai Voropchievici: 3 zodii vor avea o vară „magică” anul acesta

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 24- 30 iunie 2024. Voropchievici: Vești foarte rele pentru o zodie

PREOT

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre două super alimente: A trebuit să citesc 500 de pagini ca să aflu că e bine să consumi așa ceva

Sursă foto: Răzvan Simion (Futuristul)/Instagram

Răzvan Simion spune de ce nu și-a chemat colegii la nunta cu Daliana Răducan: N-am mai văzut oameni să se invite la nuntă

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”




pixel