Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Chiar dacă uneori ni se pare că avem o alimentație sănătoasă, nutriționiștii vin și ne atenționează asupra faptului că unele mese pot fi incomplete, dacă nu adăugăm în farfurie toți macronutrienții esențiali de care organismul nostru are nevoie. Astfel, Dr. Anca Hâncu a realizat în direct, la Neatza cu Răzvan și Dani, un exemplu corect de gustare pentru mic dejun, după care ar trebui să ne ghidăm în fiecare zi.
„Trebuie să ne aducem în farfurie toți macronutrienții, să avem și minerale, și vitamine. Haide să încercăm să facem un exercițiu. Avem tradiționala brânză cu roșii și să vedem cum o asociem. Porția de brânză o ajustăm în funcție de grăsimi. Putem pune în farfurie două bucățele, cam 50 de grame. Aici avem și cantitatea de proteină, și grăsimi.”, a declarat Dr. Anca Hâncu în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de pe Antena 1.
Extrem de importante sunt și legumele, atrage atenția Anca Hâncu, care spune că acestea trebuie să ocupe mereu jumătate din fiecare farfurie.
„Apoi, mai punem multe legume, vegetale, facem jumătate din farfuie plină de vegetale. Punem castravete, ceapă verde, ardei kapia. Acum oare nu lipsește ceva? Avem proteină, legumă, dar nu avem carbohidrat, astfel încât am adăugat pâine. Cea neagră, cu semințe e ideală, pentru a ne aduce energie, care se va elibera treptat. Nu punem bomboane, ciocolată, ci pâine. Pâinea prăjită este mai ușor de digerat și va fi foarte potrivită.”, a mai spus aceasta.
Dacă, în schimb, vrei să înlocuiești brânza cu alte surse de proteină, poți oricând opta pentru ouă fierte sau pentru felii de șuncă de curcan, dezvăluie Anca Hâncu.
„Dacă nu vrem să mâncăm brânză, punem două feliuțe de șuncă de curcan și avem aici o altă variantă la fel de corectă. Sunt multe persoane care mănâncă doar șuncă, un sandviș și zic gata, au terminat masa, dar exclud antioxidanții, vitaminele, mineralele și toate se duc. Cei care au probleme cu greutatea, pot începe să mănânce mai întâi legumele, ele au fibre, care prin ele au prebiotice și ajută la construirea unei flore intestinale echilibrate, un punct esențial pentru digestia noastră.”, a încheiat specialista.
Citește și: Majda, rețetă de gem cu căpșuni și banane. Se prepară în doar câteva minute, iar rezultatul e delicios
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...