Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă
Data publicării:
Prof. Dr. Irinel Popescu a atras atenția asupra consumului unui medicament foarte popular printre români.

Prof. Dr. Irinel Popescu s-a referit la Paracetamol. 

Paracetamolul face parte din grupa medicamentelor analgezice-antipiretice (ameliorează durerea şi reduce temperatura corpului în caz de febră).


Paracetamolul este indicat în tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cu diferite localizări (dureri de cap, dureri în gât, dureri de dinţi, dureri asociate răcelii şi gripei, dureri ale muşchilor sau articulaţiilor sau în caz de menstruaţie dureroasă) şi tratamentul simptomatic al febrei.

 

„Au fost cazuri de insuficiență hepatică acută în care a trebuit făcut un transplant de urgență pentru un ficat complet distrus. Paracetamolul a fost de vină și a dat această boală. Atât cât poate fi evitat, recomandarea este să fie evitat. Orice medicament trece prin ficat. Acolo există un întreg sistem enzimatic care gestionează mecanismul medicamentelor. Recomandarea este să citiți prospectul cu mare atenție, mai ales când este vorba de medicamente care se dau fără rețetă. Toxicitatea hepatică este posibilă în toate din aceste cazuri”, a zis prof. dr. Irinel Popescu.

 

„În mod specific, paracetamolul este cel care dă insuficiență hepatică acută. Paracetamolul are ceva care predispune la așa ceva. Mecanismul nu este complet elucidat”, a mai zis specialistul.

 

„Am luat de multe ori Paracetamol fără efecte negative. În America am participat la un transplant în acest sens. Paracetamolul fusese luat în scop suicidal, în doze mari. Și atunci efectele toxice sunt maxime. Cam întotdeauna când s-a ajuns la insuficiență hepatică acută s-a depășit o anumită doză”, a mai spus prof. dr. Irinel Popescu la podcastul Dr. Mihail.

Administrarea oricărui medicament în exces poate duce la consecințe severe

 

Dacă suspectați supradozajul, anunțați de urgență medicul. Simptomele în cazul supradozajului cu paracetamol sunt: tulburări gastrointestinale (diaree, pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături, crampe sau dureri abdominale), transpirații intense. Dozele mai mari de 10 g la adulți și 150 mg/kg corp la copii pot provoca afectarea gravă, ireversibilă a ficatului. Simptomatologia apare după 24 - 48 ore de la ingestia medicamentului, devenind mai gravă după 2 – 7 zile, odată cu instalarea insuficienței hepatice.

 

VEZI ȘI: Cea mai mare minciună legată de știrea că prințesa Kate are cancer. Atenție la vaccinul pe care a ales să-l facă între Pfizer, Moderna și AstraZeneca!:

https://www.spectacola.ro/cea-mai-mare-minciuna-legata-de-stirea-ca-printesa-kate-are-cancer-atentie-la-vaccinul-pe-care-a-ales-sa-l-faca-intre-pfizer-moderna-si-astrazeneca_38006.html

 

VEZI ȘI: Prof. Dr. Irinel Popescu: Cine are așa ceva, în mod cert, va dezvolta un cancer. Declarația a fost făcută după ce s-a aflat că prințesa Kate are cancer:

https://www.spectacola.ro/prof-dr-irinel-popescu-cine-are-asa-ceva-in-mod-cert-va-dezvolta-un-cancer-declaratia-a-fost-facuta-de-ce-s-a-aflat-ca-printesa-kate-are-cancer_37859.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel