Prof. dr. Vlad Ciurea, motivul pentru care nu trebuie să bei niciodată cafeaua după-amiază. Medicul trage un semnal de alarmă: „Se va prăbuși organismul”
Data publicării:
Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit motivul pentru care nu trebuie să bei niciodată cafeaua după-amiază. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit motivul pentru care nu este indicat să consumi cafea în a doua parte a zilei. Medicul trage un semnal de alarmă cu privire la acest obicei. 

Prof. dr. Vlad Ciurea, motivul pentru care nu trebuie să bei niciodată cafeaua după-amiază

Medicul Vlad Ciurea a mărturisit că tot mai mulți români consumă cafea în a doua parte a zilei pentru a scăpa de oboseală, mai ales când trebuie să stea la muncă până târziu. 

”Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant. Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește.

Sunt persoane care lucrează noaptea. Unele sunt obligate, iar altele, care încearcă prin energizante și prin diferite substanțe stimulatoare să poată lucra noaptea. Nu reușesc în totalitate. Undeva se va prăbuși organismul.

Un exemplu bun ar fi Balzac, care venea după diferite petreceri, își făcea o cană mare de cafea, și scria toată noaptea. Până la ora 5:00 de dimineață. Și a biciuit sistemul nervos, și a biciuit inima și a murit de infarct. Nu a mai rezistat”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Energizantul natural care poate fi consumat fără probleme

„Există energizante, suplimente, care favorizează activitatea cerebrală. Un astfel de energizant este cafeaua. Dar contează foarte mult doza! O cafea bună, dimineața, dar nu foarte tare… Cofeina deschide vasele și ajută la activitatea cerebrală, ca și ciocolata, intră în același grup”, a explicat renumitul neurochirurg, în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN.

Orele la care nu trebuie să consumăm cafea sau băuturi energizante

„Celula nervoasă nu trebuie biciuită. Trebuie menajată, modelată! (…). Pentru că funcțiile dovedite și printr-un premiu Nobel au arătat că este un ciclu al creierului. Acest ciclu arată că maximul de activitate cerebrală este dimineața între orele 10:00 și 12:00.

Și al doilea ciclu între orele 14:00 și 18:00. Spre seară scade activitatea cerebrală. Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant.

Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește”, a mai declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Citește și: Două condimente neașteptate pe care trebuie să le adaugi în cafea. Au beneficii multiple pentru stimularea metabolismului

Alimentul iubit de români, dar care ar trebui consumat de maximum două-trei ori pe an. Vlad Ciurea: ”Creierul nu are voie să acceadă la acest produs!”

Vlad Ciurea a dezvăluit fructul banal ne redă pofta de viață. Are numeroase beneficii pentru organism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   cafea medic  vlad ciurea 


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO




pixel