Pupilele dilatate, cauze și tratament. Cum îți trădează ochii emoțiile pe care le simți și bolile de care suferi
Pupilele dilatate sunt atunci când centrul negru al ochilor este mai mare decât în mod normal. Pupile se pot modifica și din cauza emoțiilor.

Pupilele dilatate, denumite medical miadriză, pot fi cauzate de dilatarea picăturilor oftalmologice de la un examen oftalmologic, efectele secundare ale unui medicament/medicament sau leziuni traumatice. Pupilele se dilată în mod natural din cauza schimbărilor de lumină și a evenimentelor emoționale, dar dilatarea neobișnuită a pupilelor ar putea fi rezultatul unei afecțiuni medicale.

Dacă pupilele dumneavoastră sunt dilatate înseamnă că centrul negru al ochilor este mai mare decât de obicei. Pupilele sunt de obicei de aceeași dimensiune în ambii ochi.

Pupilele se schimbă în dimensiune pentru a controla câtă lumină intră în ochi. Partea colorată a ochiului (irisului) controlează dimensiunea pupilei cu mușchi mici. În lumină puternică, pupilele dumneavoastră vor deveni mai mici pentru a preveni pătrunderea luminii. În întuneric, pupilele devin mai mari pentru a permite mai multă lumină. Aceste modificări se numesc răspunsuri directe.

De asemenea, pupilele se micșorează atunci când te concentrezi pe un obiect apropiat. Acest lucru se numește un răspuns acomodativ. Dacă o pupilă nu se micșorează în lumină puternică sau nu se extinde în întuneric, aceasta nu funcționează normal, arată Cleveland Clinic. 


Ce este midriaza

Midriaza este atunci când pupila este dilatată și nu răspunde la lumină. Un alt termen pentru midriază este "pupilă fixă".

Care este dimensiunea normală a pupilelor

Dimensiunea normală a unei pupile este de 2 până la 4 milimetri în lumină puternică și de 4 până la 8 milimetri în lumină slabă (dilatată).

Cum arată pupilele dilatate

Pupilele sunt dilatate atunci când porțiunea neagră centrală a ochilor ocupă mai mult spațiu decât porțiunea colorată a ochilor (irisului).

Pupilele dilatate, când există un motiv de îngrijorare

Pupilele ar trebui să se dilate în condiții normale din cauza schimbărilor de lumină și a variabilelor emoționale. De cele mai multe ori, pupilele dilatate vor reveni singure la dimensiunea normală. Dacă pupilele se dilată brusc, apar după o leziune traumatică sau provoacă dureri de cap și confuzie, solicitați imediat asistență medicală.

 

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 23 noi 2022, 07:22

Foto Freepik

Horoscop CHINEZESC 2023. Anul Iepurelui de Apă. Previziuni pentru toate zodiile

Mihaela Bilic, foto Arhiva Personală

Ce mănâncă Mihaela Bilic de Crăciun. Trucurile celebrului nutriționist: „Răsfățul suprem este salata de boeuf, de care nu mă pot sătura”

Sfantul Andrei, foto creștinortodox.ro

Sfântul Andrei. Tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci pe 30 noiembrie 2022

Sursa foto: Gina Pistol, Instagram

„Minte că are un copil cu Smiley”. Acuzațiile șocante primite de Gina Pistol. Cum a reacționat prezentatoarea

Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici

Ceaiul care te ajută să nu mai mergi des la toaletă. Lidia Fecioru: "Rezultatele se văd după două luni"

Andreea Bălan, Dana Budeanu/ captură video Youtube, Instagram

Dana Budeanu o face praf pe Andreea Bălan: „Copiii vor cere despăgubiri la 18 ani” / VIDEO

Florin Piersic Jr./ Florin Piersic. Foto Instagram

Florin Piersic și fiul său nu mai „comunică”. Gestul care a dus la ruptura dintre cei doi: „El a venit și a făcut cumva bășcălie. M-a șocat gestul”

Cristina Demetrescu, captură Video PRO TV

Horoscop DECEMBRIE 2022. Cristina Demetrescu: „Este momentul adevărului”. Zodiile norocoase ale lunii

Sursa foto: Andreea Esca, Instagram

Andreea Esca, îndrăgostită de fiul unui actor celebru: „Primul iubit nu se uită niciodată. M-a iubit ani la rând”

Carmen Harra, Foto Facebook

Carmen Harra, avertisment pentru 2023: „Ăștia sunt anii fatidici. Biblia mereu vorbește de perioada aceea de 7 ani în care oamenii suferă de boli, de sărăcie, de foamete”

Dan Negru și Fuego, Kanal D

Dan Negru, motivul pentru care Fuego îl sună mereu. Prezentatorul TV l-a dat de gol: „N-am prea zis-o, dar o zic acum, la televizor!”

Sursa foto: Andreea Bălan, Instagram

Andreea Bălan a îmbrăcat rochia de mireasă: „Sunt o mireasă frumoasă. Mie îmi place să iubesc”