Pupilele dilatate, cauze și tratament. Cum îți trădează ochii emoțiile pe care le simți și bolile de care suferi
Data publicării:
Pupilele dilatate sunt atunci când centrul negru al ochilor este mai mare decât în mod normal. Pupile se pot modifica și din cauza emoțiilor.

Pupilele dilatate, denumite medical miadriză, pot fi cauzate de dilatarea picăturilor oftalmologice de la un examen oftalmologic, efectele secundare ale unui medicament/medicament sau leziuni traumatice. Pupilele se dilată în mod natural din cauza schimbărilor de lumină și a evenimentelor emoționale, dar dilatarea neobișnuită a pupilelor ar putea fi rezultatul unei afecțiuni medicale.

Dacă pupilele dumneavoastră sunt dilatate înseamnă că centrul negru al ochilor este mai mare decât de obicei. Pupilele sunt de obicei de aceeași dimensiune în ambii ochi.

Pupilele se schimbă în dimensiune pentru a controla câtă lumină intră în ochi. Partea colorată a ochiului (irisului) controlează dimensiunea pupilei cu mușchi mici. În lumină puternică, pupilele dumneavoastră vor deveni mai mici pentru a preveni pătrunderea luminii. În întuneric, pupilele devin mai mari pentru a permite mai multă lumină. Aceste modificări se numesc răspunsuri directe.

De asemenea, pupilele se micșorează atunci când te concentrezi pe un obiect apropiat. Acest lucru se numește un răspuns acomodativ. Dacă o pupilă nu se micșorează în lumină puternică sau nu se extinde în întuneric, aceasta nu funcționează normal, arată Cleveland Clinic. 


Ce este midriaza

Midriaza este atunci când pupila este dilatată și nu răspunde la lumină. Un alt termen pentru midriază este "pupilă fixă".

Care este dimensiunea normală a pupilelor

Dimensiunea normală a unei pupile este de 2 până la 4 milimetri în lumină puternică și de 4 până la 8 milimetri în lumină slabă (dilatată).

Cum arată pupilele dilatate

Pupilele sunt dilatate atunci când porțiunea neagră centrală a ochilor ocupă mai mult spațiu decât porțiunea colorată a ochilor (irisului).

Pupilele dilatate, când există un motiv de îngrijorare

Pupilele ar trebui să se dilate în condiții normale din cauza schimbărilor de lumină și a variabilelor emoționale. De cele mai multe ori, pupilele dilatate vor reveni singure la dimensiunea normală. Dacă pupilele se dilată brusc, apar după o leziune traumatică sau provoacă dureri de cap și confuzie, solicitați imediat asistență medicală.

 

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: boli  ochi  pupile dilatate 


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel