Rețetă de vedetă. Gastronomia portugheză: Lulas Recheada by Chef Paul Siserman
Data publicării:
Chef Paul Sisserman vine cu o propunere delicioasă, special pentru cititorii Spectacola: Lulas Recheada 

„Mâncarea portugheza este faimoasă pentru varietate și gustul incredibil. Cei care cunosc cu adevărat Portugalia, îi consideră gastronomia ca fiind cea mai bună din lume.

În perioada secolelor al XV-lea și al XVI-lea, navigatorii portughezi au călătorit mult și au descoperit noi lumi aducând acasă ingrediente excepționale, mai ales mirodenii. Astfel, au deschis noi orizonturi gastronomice. Au folosit înțelept varietatea de ingrediente și au creat cu măiestrie o serie de rețete care se gătesc și în ziua de azi. 


În prezent, culinăria portugheză este reinventată de Chefi talențati care, asemeni navigatorilor din secolul al XV-lea, au călătorit prin lume în căutarea unor tehnici noi și a unor gusturi prin care să îmbunătățească rețete vechi, făra a le anula savoarea tradițională. 


Portugalia este țara unde locuitorii au o relație de dragoste cu fructele de mare. Este locul în care există 365 de modalități de preparare a codului sărat (bacalhau) – câte una pentru fiecare zi din an. 


Iar din gastronomia portughezilor, iată cum se pregătește un faimos preparat specific ținutului Algarve: Lulas Recheadas. 


450g calamar întregi. 
1 cârnați chorizo
2 cepe
2 catei de usturoi
4 roșii, tocate
1 ou
1 frunza de dafin
1 lingura de patrunjel, tocat
1 lingura de ulei de masline
Sare și piper după gust


Curățați și spălați calmarul.
Pentru umplutură, tocați o ceapă, un cățel de usturoi, chorizo și tentaculele de la calamar și amestecați-le într-un castron.
Crăpați oul în acest amestec și amestecați bine. Umpleți apoi sacii de calamar cu amestecul și închideți-i cu o scobitoare.
Se prăjește cealaltă ceapă și usturoiul tăiate într-o tigaie cu ulei de măsline timp de câteva minute la foc mediu, se adaugă roșiile, frunza de dafin, niște pătrunjel, sare și piper după gust. Se fierbe timp de 10 minute la foc mic.
Adăugați calmarul umplut într-un vas de copt și acoperiți cu sosul în tigaie.


Gatiti la cuptor la 180 grade Celsius  timp de 25-30 de minute pana se termină


După ce ați terminat, acoperiți cu pătrunjelul tocat și serviți.
Simplu... 
Pofta bună!
Până data viitoare, rămâneți inspirați în bucătărie și în viață!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chef  Lulas Recheada  portugheza  rețetă  siserman 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel