Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
Dacă vreți să preparați cea mai bună dulceață de ceapă roșie, atunci iată pașii pe care trebuie să îi faceți pentru a fi siguri că iese ceea ce trebuie.
Ingrediente:
– un kilogram de ceapă roșie
– trei căței de usturoi
– două fire de ceapă verde
– un ardei gras, o mână de mărar
– 350-400 de grame de zahăr brun
– un pahar de vin
– două linguri de reducție de oțet balsamic
– puțină sare
– două lingurițe de coriandru boabe
– patru-cinci cuișoare
– două oale/cratițe
Mod de preparare- Ceapa tăiată solzi și curățată de inimi se lasă la macerat o jumătate de ceas cu jumătate din cantitatea de zahăr. Ardeiul cubulețe, ceapa verde rondele fine, usturoiul mărunțit se lasă să stea o jumătate de oră împreună cu cealaltă jumătate a cantității de zahăr. Cele două cratițe/oale (una cu ceapă, una cu ardei și celelalte) se pun pe foc mic cu câte o ceașcă de apă. Se amestecă mereu în ele până se înmoaie. După ce s-a înmuiat ceapa, puneți peste ea condimentele zdrobite și reducția de oțet balsamic și amestecați în continuare. După ce sunt moi toate, amestecați-le în aceeași oală/cratiță, turnați vinul peste ele. Lăsați să scadă de tot (un sfert de oră), luați de pe foc și lăsați să se răcească. Această dulceață de ceapă roșie, poate însoți preparatele din carne, platourile de brânzeturi sau legumele gătite la gratar sau fierte/coapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ceapa rosie Dulceaţa rețetă