Regula de aur pe care trebuie să o respecți, când bei cafea. Dr. Vlad Ciurea: „Trebuie să ne preocupe din foarte multe puncte de vedere”
Data publicării:
 Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit cum ar trebui, de fapt, să ne savurăm cafeaua de dimineață.

Cafeaua este, fără doar și poate, una dintre cele mai îndrăgite băuturi în rândul oamenilor, cu ajutorul căreia extrem de multe persoane își încep ziua mult mai bine și mai energic. Chiar dacă ea a fost pusă sub semnul întrebării de diferiți specialiști, de-a lungul timpului, care, pe lângă efectele benefice îi scoteau în evidență și lucrurile mai puțin pozitive, dr. Vlad Ciurea spune că avem toate motivele pentru care să ne dorim să o savurăm, întrucât ne aduce, fără doar și poate, o doză importantă de relaxare. Există totuși o regulă pe care trebuie să o respecți, atunci când o consumi.

”Cafeaua trebuie băută. Este o plăcere, nu numai gustul, mirosul. Cafeaua este o plăcere, este relaxare. Nu putem tăia cafeaua. Trebuie să avem ore de relaxare cu cafeaua în față. Este perfectă. Cafeaua trebuie să ne preocupe din foarte multe puncte de vedere: culoare, gestică, miros, timp de preparare, ce fel de cafea ne place.

Cafeaua trebuie băută dimineața, dar relaxați. Nu în fugă, nu cu un copil de mână, cu un telefon în cealaltă mână. Cafeaua trebuie să fie relaxare și plăcere.

A doua cafea, eu o pregătesc când încep lucrul după-amiază. Îmi face plăcere și a doua cafea”, a explicat acad. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, în exclusivitate pentru DC Medical.

VEZI și: Mihaela Bilic a savurat parizer cu pâine în Italia: „Aici toată lumea mănâncă, fără să întrebe dacă este sănătos”. La noi e considerat un pericol uriaș pentru sănătate

Ce spune Dr. Mihail despre cafea

Un alt specialist care a vorbit despre cantitatea de cafea pe care ar trebui să o consumăm zilnic este și Dr. Mihail, care spune că oamenii se pot bucura și până la 5 cafele pe zi. Dacă există persoane care depășesc acest număr, consecințele nu vor întârzia să apară, spune el.

„Aș vrea să vorbim despre cafea. Cafeaua este, de fapt, băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lumea asta. Cea mai desă întrebare este „Câte cafele avem voie să bem pe zi?”. Câte credeți? Studiile spun că până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. De exemplu, este un studiu care spune că consumul a cafele pe zi demonstrează că ele îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%, adică oamenii care beau 3 cafele pe zi, față de cei care nu beau deloc, mor cu 17% mai puțin.

Un alt studiu spune că dacă depășim aceste 5 cafele pe zi și mergem spre 6, acest număr deja ne alarmează. Ne crește riscul de face boli cardiovasculare cu 23%, care este mult.”, a declarat Dr. Mihai, în cadrul emisiunii MediCool.

VEZI și: Cristalele care-ți aduc bani și abundență financiară. Irinel Galasiu: „Dacă vrei să atragi prosperitate în viața ta...” / VIDEO

Atenție și la restul produselor pe bază de cofeină

Totuși, trebuie să fii atent, întrucât în doza zilnică recomandată de Dr. Mihail nu intră doar cafeaua propriu-zisă, ci toate produsele pe bază de cofeină, precum ar fi diferite ceaiuri sau alte alimente ce conțin acest ingredient.

„Dacă ai băut ceai, ai mai mâncat niște ciocolată, ai mai adăugat niște cofeină, fiți atenți la produsele pe care le mâncați, pentru că multe au cofeină adăugată. Cafeaua își păstrează toate beneficiile chiar și în forma decofeinizată și cafeaua are și zero calorii, putem să bem câtă vrem, nu ne îngrașă”, mai spune Dr. Mihail.

„Grijă mare la femeile însărcinate, care ar putea să mențină cantitatea sub 300 mg. Dacă o limitezi, nu este nicio problemă.”, dezvăluie Carmen Brumă.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă delicioasă de prăjitură cu zmeură, iaurt și ricotta. Este gata în câțiva pași simpli și e ideală pentru dietă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel