Reguli esenţiale pentru şofatul pe timp de ploaie. Titi Aur: Riscul este mai mare, deci trebuie să luăm măsuri suplimentare
Data publicării:
Expertul în conducere defensivă Titi Aur a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce măsuri trebuie să luăm pentru a circula în siguranță pe ploaie.

„În primul rând trebuie să știm că odată cu răcirea vremii, aderența este mai mică chiar dacă nu plouă. Când intervine și ploaia, aderența devine mult mai mică. Trebuie să știm că în perioada aceasta cu temperaturi scăzute, mai ales când ne apropiem de zero grade Celsius, ploaia se poate transforma foarte ușor în gheață neagră, adică polei.

Poleiul este cel mai periculos lucru care poate să apară fiindcă asfaltul arată la fel, ai senzația că este doar ud, dar de fapt sunt locuri în care apare gheața neagră”, a transmis fostul pilot de raliu pentru DC NEWS.

Ceilalți participanți la trafic sunt și ei afectați de ploaie

„Când plouă, de asemenea trebuie să știm că ceilalți participanți la trafic sunt mai neatenți în sensul că au gluga pe cap, au umbrela dacă ne referim la pietoni. Dacă ne referim la motocicliști, motoriști, aceștia sunt mult mai deranjați de ploaie: nu se uită stânga-dreapta așa comod, nu aud la fel de bine o mașină de la ploaie”, mai spune Titi Aur.

Riscul de accident este mai mare, deci trebuie să luăm măsuri suplimentare

„Pe ploaie, riscul de accident este mai mare dacă nu luăm niște măsuri. Trebuie să avem instalația de ștergere a geamurilor cât mai bună, în această categorie intră ștergătoarele care trebuie să aibă lame cât mai noi, cât mai bune. Astfel, nu lasă urme pe geam care devin enervante, dar ne scad și vizibilitatea. Trebuie să avem soluție pentru geamuri ca să putem curăța geamul. După ce se oprește ploaia, de la mașina din față ni se aruncă acea mâzgă aproape solidă. Dacă nu avem soluție la ștergătoare, vom avea vizibilitate redusă.

 

Un geam care nu este bine curățat îți creează un stres suplimentar. Nu în ultimul rând, trebuie să folosim dezaburirea fiindcă majoritatea mașinilor au această funcțiune. Bineînțeles, de câte ori oprim în parcare, trebuie să ștergem farurile. Pe faruri se pune acea mâzgă care se pune și pe geam, dar pe faruri nu se poate șterge atât de ușor cu sistemul din dotare. Astfel, folosim un șervețel”, a adăugat șoferul profesionist.

 

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: masina  ploaie 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel