Regulile de care trebuie să ținem cont pentru a obține o paella delicioasă. Chef Joseph Hadad: ‘’Nu acoperiți tigaia cu capac’’
Data publicării:
Chef Joseph Hadad propune o rețetă delicioasă de paella celor care iubesc bucătăria spaniolă.

Chef Joseph Hadad vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă excelentă pentru sezonul de vară care în mod sigur ne va purta cu gândul la vacanță. De cele mai multe ori vrem să obținem preparate pline de savoare chiar la noi acasă. Astfel, cunoscutul bucătar ne dezvăluie mici trucuri din bucătaria spaniolă și ne arată regulile de care trebuie să ținem cont pentru a putea obține un preparat plin de savoare.

‘’Este perioada concediilor și Spania este o destinația preferată de români. Iar când spui Spania, spui și paella, poate cel mai cunoscut fel de mâncare de acolo. Dacă ați ajuns în Peninsula Iberică și v-ați bucurat de orezul gustos, care, apropo, s-a născut în zona Valencia, și apoi ați vrut să reproduceți rețeta acasă sau chiar dacă ați vrut doar să aduceți spiritul de vacanță în bucătăriile voastre, poate că nu v-a ieșit paella la fel de bună ca acolo. Așa că am adunat mai jos câteva din regulile importante de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să gătiți o paella delicioasă’’, a scris Chef Joseph Hadad pe blogul său.

Cum alegem vasul perfect pentru paella

Vasul în care este pregătită paella este foarte important, mai spune Joseph Hadad. Pentru a putea obține o paella delicioasă, tigăile largi și foarte puțini adânci sunt potrivite pentru acest preparat.

’’În primul rând, vasul în care este pregătită este foarte important. Tigăile tipice de paella sunt largi și foarte puțin adânci, astfel încât permit gătirea orezului într-un strat subțire și evaporarea ușoară a lichidului. Aceste tigăi, denumite chiar paella, de unde se trage și numele mâncării, sunt de regulă din oțel, însă dacă nu aveți așa ceva în casă, puteți folosi și o tigaie de fontă, de exemplu. Important este să fie cât mai largă și stratul de orez să nu depășească grosimea unui deget atunci când este gătit’’, a precizat Joseph Hadad.

Cum alegem orezul potrivit

Pentru a putea obține o paella ca cea din restaurantele cu specific spaniol este important să alegem sortimentul de orez potrivit. Astfel, cunoscutul bucătar vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi excelente de care trebuie să ținem cont.

‘’Orezul este al doilea element foarte important. Bomba, sortimentul spaniol de orez folosit în paella, are bobul de dimensiune medie și este rotund, având capacitatea de a absorbi de trei ori volumul său de lichid, așa că dacă alegeți să folosiți alt timp de orez cu bob rotund, aveți grijă să ajustați cantitatea de supă folosită. O altă regulă importantă legată de orez este să nu fie deloc amestecat. Pentru paella, acesta trebuie să fie bob cu bob și uscat în final; amestecând, se deteriorează suprafața bobului și astfel se elimină amidonul, ca în cazul risotto-ului. Orezul se presară în tigaie și nu se mai mișcă apoi. Și nu acoperiți tigaia cu capac’’, a precizat Chef Joseph Hadad.

 

Șofranul, ingredientul cheie

Șofranul este un ingrediente cheie care va oferi un gust special și plin de savoare acestui important pe care trebuie neapărat să-l avem în bucătaria noastră.

’’Șofranul este aroma cea mai importantă din paella, așa că nu săriți peste acest ingredient. Și nu în ultimul rând, ca și în cazul fripturii, paella trebuie să se odihnească un pic (între 5 și 10 minute) după ce a fost luată de pe foc, ca să se așeze aromele’’, a conchis Joseph Hadad

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad  paella  rețetă 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel