Regulile de care trebuie să ținem cont pentru a obține o quesadilla delicioasă. Chef Joseph Hadad: ’’Nu puneți prea multă compoziție oricât de tentant ar fi’’
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit o rețetă excelentă de Quesadilla, perfectă pentru zilele de vară.

În sezonul cald ne dorim să nu petrecem mult timp în bucătărie, dar cu toate acestea să obținem preparate cu un gust plin de savoare.În acest sens, cunoscutul bucătăr propune gospodinelor o rețetă de quesadilla care nu necesită mult timp de gătire, ideală pentru sezonul cald cu care în mod sigur nu veți da greș și îi veți impresiona pe cei dragi.

’’A venit vara și nimeni nu prea mai vrea să piardă mult timp în bucătărie. Așa că fie dacă vorbim de o masă din timpul săptămânii sau o întâlnire cu prietenii pentru un meci sau o petrecere în grădină, o quesadilla este o opțiune foarte bună și gustoasă de a umple masa. Și, mai mult de atât, este simplu de făcut. Dar trebuie să țineți cont de câteva reguli ușoare, pentru a obține rezultatele cele mai spectaculoase’’, a scris Joseph Hadad pe blogul său. 

Regulile de care trebuie să ținem cont atunci când preparăm quesadilla

Pentru a obține un preparat delicios cu ușurintă și pentru a menține curățenia în bucătărie, Chef Joseph Hadad ne oferă câteva trucuri excelente de care trebuie să ținem cont.

’’În primul rând, pentru ușurință și curățenie, cel mai bine este să folosiți o singură tortilla pe care să o împăturiți pe jumate în loc să folosiți două tortillas puse una peste alta. Pentru că după ce s-a prăjit bine pe o parte, quesadilla trebuie întoarsă pe cealaltă parte, este mult mai ușor să întoarceți una îndoită decât două puse una peste alta, care vor face să se împrăștie compoziția prin tigaie (și pe lângă). Și nu puneți prea multă compoziție, oricât de tentant ar fi. Aveți grijă să fie suficientă brânză, care va fi lipiciul quesadilliei, iar restul ingredientelor, oricare ar fi ele, carne, legume, fasole, etc, să fie puțin îndepărtate de margine’’, a dezvăluit bucătarul.

Chef Joseph Hadad: ‘’ O quesadilla arsă nu place nimănui’’

Când vine vorba de modul de gătire al acestui preparat, Joseph Hadad ne oferă câteva recomandări importante.

‘’Odată pusă în tigaie, quesadilla trebuie gătită la foc mic pentru că tortilla este foarte subțire și se poate arde repede, însă ne interesează ca brânza să aibă timp să se topească. Nu vă grăbiți cu un foc mare pentru că oricum nu este nevoie de mult timp pentru a fi gata și o quesadilla arsă nu place nimănui’’, a precizat Chef Joseph Hadad.

Ce ingrediente putem adăuga pentru a obține o quesadilla delicioasă

Cunoscutul bucătar ne oferă mici trucuri care ne ajute în bucătărie și ne dezvăluie care sunt ingredientele cheie pe care le putem adăuga pentru a obține o quesadilla delicioasă și plină de savoare. Potrivit acestuia, brânza este ingredientul secret care dă gust acestui preparat și care nu trebuie să lipsească din compoziție.

’’Și dacă tot a venit vorba de umplutură, aici puteți fi oricât de creativi. Brânza este obligatorie și uneori suficientă. De un fel sau de mai multe, aceasta rămâne la latitudinea voastră. Pe lângă brânză, însă, puteți adăuga orice legume, carne, pește, fructe de mare, cam tot ce vă este poftă. Însă recomandarea principală este ca ingredientele să fie deja gătite, având în vedere timpul scurt pe care îl petrece quesadilla pe foc. Așadar, carnea, peștele, leguminoasele (fasole, năut, etc) trebuie preparate în prealabil. Legumele proaspete pot fi lăsate ca atare. Însă aveți grijă să nu puneți prea multe ingrediente, să lăsați gusturile să vorbească pentru ele și să se evidențieze’’, a dezvăluit Chef Joseph Hadad.

’’Vor distruge crocănțeala tortilliei’’

Pentru a obține o quesadilla delicioasă este important să acordăm o atenție deosebită asupra modului în care sunt preparate ingredientele. Astfel, Joseph Hadad ne oferă câteva trucuri excelente pentru pregătirea acestor în așa fel încât să nu distrugem crocănțeala tortilliei.

’’În plus, o altă atenție deosebită pe care trebuie să o acordați ingredientelor atunci când faceți o quesadilla, este ca acestea să nu fie prea umede, prea zemoase, pentru că vor distruge crocănțeala tortilliei. Puteți chiar să ștergeți ușor cu un prosop de bucătărie ingredientele care par prea umede. Și vă spuneam că puteți fi oricât de creativi cu umplutura, dar asta nu înseamnă să vă rezumați la aromele mexicane, acolo de unde vine quesadilla, ci puteți să puneți în tortilla și ingrediente inspirate din alte bucătării ale lumii. Puteți face quesadilla în stil thai sau, de ce nu, o quesadilla cu parmigiana italiană? Și nu în ultimul rând, nu înghesuiți mai multe bucăți într-o tigaie pentru că vor transpira și își vor pierde textura aceea atât de apreciată’’, a conchis Chef Joseph Hadad.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad  quesadilla  rețetă 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel