Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Axilele și coatele negre pot fi jenante în orice moment al anului. Și, să acceptăm că majoritatea femeilor se luptă cu această afecțiune a pielii, dar trebuie să știi ceva! Axilele negre pot fi luminate acasă cu ușurință și nu trebuie să consultați un medic de piele pentru a inversa această afecțiune. Ei bine, iată cinci remedii de bucătărie care te pot ajuta să scapi de axilele și cotele negre.
Bicarbonat de sodiu
Găsit în aproape fiecare gospodărie, bicarbonatul de sodiu este cel mai bun lucru pentru a lumina axilele. Tot ce trebuie să faci este să amesteci bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a face o pastă groasă. Acum, aplicați această pastă pentru a vă freca subsuorile de două ori pe săptămână și frecați subsuorile. După ce ați terminat de frecat, doar spălați amestecul și uscați zona cu un tampon.
Ulei de nucă de cocos
Este cel mai răspândit ulei din țară, deoarece este produs la nivel local și aveți încredere că este cel mai util. Este popular pentru agentul său natural de iluminare a pielii - vitamina E. Doar masează-ți zilnic axilele cu ulei de cocos și lasă-l să acționeze timp de cincisprezece minute. După care spălați-l cu apă normală.
Oțet de cidru de mere
Oțetul de cidru de mere nu numai că taie grăsimea, dar îndepărtează și celulele moarte, deoarece conține acizi blânzi care sunt curățători naturali. Amestecați două linguri de fiecare ACV cu bicarbonat de sodiu și aplicați acest amestec pe axile. Acum lasă-l să acționeze timp de cinci minute și clătește-l cu apă rece atunci când se usucă.
Ulei de măsline
În antichitate, femeile obișnuiau să folosească uleiul de măsline pentru a-și spori frumusețea și exact asta face până în prezent. Încearcă să amesteci o lingură de ulei de măsline cu o lingură de zahăr brun și vei avea gata propriul exfoliant de casă. Freacă-l timp de două minute și apoi lasă-l câteva minute. Acum, clătește-l cu apă normală.
Lămâie
Lămâia este considerată a fi un agent de albire natural. Doar freacă o jumătate de lămâie pe zona întunecată în fiecare zi timp de două-trei minute înainte de a face baie și vei vedea o diferență remarcabilă, timesofindia.com
Potrivit EPA, dușul reprezintă una dintre cele mai mari consumuri de apă dintr-o locuință. Nu doriți să folosiți prea multă apă la duș, dar aveți nevoie de mai mult de câteva minute pentru a vă curăța complet. Iată care este formula perfectă pentru echilibru.
Dușurile mai scurte sunt bune pentru piele
Dermatologii recomandă ca dușurile să fie scurte. Dacă aveți afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul, apa fierbinte poate fi iritantă, la fel și săpunurile și alte produse pe care le folosiți la duș. Academia Americană de Dermatologie recomandă să păstrați dușurile sub 10 minute dacă aveți mâncărimi ale pielii, iar dacă aveți psoriazis, este indicat să limitați dușurile la doar cinci minute. (Apa călduță este mai bună decât cea fierbinte, ceea ce vă va ajuta, de asemenea, să economisiți energie).
De câte minute ai nevoie pentru a te spăla
Un duș de cinci minute nu înseamnă că trebuie să stai sub duș timp de patru minute și apoi să faci o spumă superficială în ultimul minut. O bună igienă este importantă; dacă te bagi la duș, asigură-te că speli ceea ce trebuie spălat.
Asta poate însemna să dureze mult mai mult de cinci minute. Cei dintre noi cu părul lung ar putea avea nevoie să stea acolo 10-20 de minute pentru a se spăla corespunzător și pentru a se pieptăna pentru a descurca părul (o treabă care se face cel mai bine în timp ce balsamul este în părul umed), ca să nu mai vorbim de epilarea părului de pe corp. Se poate spune că unele dintre aceste activități pot fi efectuate în timp ce apa este oprită, dar dacă nu sunteți dispus să renunțați la dușurile lungi și fierbinți, poate că puteți contracara efectele dăunătoare asupra pielii și mediului înconjurător prin reducerea numărului de dușuri.
Citește continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: axile coate remedii
Anca Hâncu, doctor în...