Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
INGREDIENTE:
100 gr branza de capra maturata (cu mucegai alb) sau proaspata cremoasa
100 gr crema de branza
piper negru macinat
fistic prajit macinat
fleur de sel
aprox. 15 felii de bagheta
putin ulei de masline
frunze de menta
Capsuni coapte
250 gr capsuni dulci si aromate (curatate de codite)
15 gr zahar pudra
2 linguri suc de portocale
putina coaja rasa de portocala
MOD DE PREPARARE:
Intr-un bol se amesteca branza de capra cu crema de branza si se condimenteaza cu piper negru proaspat rasnit.Capsunile se taie in 2 sau 4, dupa marime. Se amesteca cu zaharul pudra si se pun intr-un vas termorezistent, sa fie pe un singur strat. Se rade putina coaja de portocala deasupra (mai putin de 1/4 de portocala mica). Se stropesc cu sucul de portocala.Se coc capsunile le 200C pentru 30-35 minute, pana sucul lasat de ele capata consistenta unui sirop.
Feliile de bagheta se stropesc cu putin ulei de masline si se prajesc in tigaia grill doar usor, pana incep sa se vada urme de gratar. Nu lasati sa se prajeasca prea tare, se vor intari si nu sunt placute prea crocante cand sunt servite ca baza pentru tartine. Lasati feliile sa se raceasca complet.Macinati fistic. Nu e nevoie sa masurati, o mana mica de fistic prajit e suficient. Se poate strivi in mojar daca nu aveti robot sau masina de macinat cafea. Adaugati putina fleur de sel peste fisticul macinat (vreo 2 prize).
Servire: intindeti putina branza pe fiecare felie de bagheta. Asezati peste branza cate 2-3 bucati de capsuni coapte. Stropiti cu siropul din tava. Presarati fistic si decorati cu o frunza de menta.
POFTĂ BUNĂ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: brânză capsuni rețetă tartine
Mi-Th Influencer, emisiunea...