Adriana Bahmuțeanu, noi declarații în scandalul cu băieții cei mari ai lui Silviu Prigoană: „Nu mai știu ce să îmi facă ca să pună mâna pe avere”
INGREDIENTE:
1 kg aripioare de pui sectionate (si fara varfuri)
10 gr unt gras
1 lingura ulei masline
10-15 frunze salvie (nu foarte mari)
2 catei usturoi
putina coaja de lamaie razuita
20 gr parmezan razuit fin
sare, fulgi de chili
mult piper negru rasnit mare
MOD DE PREPARARE: Aripioarele se presara cu sare si fulgi de chili dupa gust. Se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele.
Se coc la 200C timp de 30 minute. In ultimele minute, daca nu sunt placut rumene se porneste grill-ul (caldura de sus), dar sa le supravegheati in acest timp sa nu se arda, doar putin sa se rumeneasca. Cand aripioarele sunt gata, se pregateste sosul. Intr-o tigaie larga (25-30 cm) se topeste untul si se adauga uleiul. Se pun si frunzele de salvie si apoi se rasneste in nestire piper negru (.Dupa ce grasimea din tigaie incepe sa sfaraie, adaugati usturoiul strivit, amestecati si lasati 1 minut sa se infuzeze cu arome.Se adauga aripioarele si se amesteca cu doua linguri sa se acopere de untul aromat.Se amesteca iar bine.Se rastoarna continutul tavii intr-un vas incapator (poate fi un platou de servire). Se adauga parmezanul si se amesteca usor cu doua linguri sa se topeasca.
Sunt bune imediat, dar sunt bune si reincalzite (in cuptor sau microunde).
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ariaioare retea