Rețetă: Budincă de orez cu mere, dulceață și migdale
Data actualizării:
Data publicării:
Budincă de orez cu mere, dulceață și migdale este un desert care se prepară ușor și este foarte gustos.

Ingrediente (6 porții)

2 ceșt iorez

7 cești lapte

4 linguri miere

1 baton de vanilie

4 gălbenușuri

1 vârf de cuțit sare

2 mere mari

4 linguri unt sau margarină

4 linguri dulceață sau marmeladă de afine

50 g migdale măcinate

câteva bucățele de unt

MOD DE PREPARARE:

Pentru a doza ingredientele, folosești o cană cu volumul de 150 ml. Fierbi laptele împreună cu batonul de vanilie crestat pe lungime. După 10 minute, scoți batonul și adaugi orezul, în prealabil spălat și scurs. Amesteci mereu, ca să nu se prindă de baza vasului.Iei de pe foc vasul cu orezul fiert. După ce s-a răcit, încorporezi mierea și gălbenușurile.

Cureți merele, le tai în jumătate și le așezi într-o formă de budincă, unsă cu 1 lingură unt sau margarină. Peste fiecare jumătate pui câte o linguriță de dulceață de afine și presari migdale măcinate sau fulgi de migdale.

De jur-împrejurul merelor, torni orezul și pui din loc în loc bucățele de unt. Introduci forma în cuptorul încins, la foc mediu spre iute (180 – 200 °C). Coci budinca pentru 15-20 de minute.

 

Prăjitura „VIS DE COCOS”

INGREDIENTE

Pentru blat 

7 albușuri 

300 grame zahăr

 3 linguri de apă clocotită 

2 linguri de zeamă de lămâie

 200 grame nucă de cocos (se păstreaza de aici 2-3 linguri pentru ornat)

 3 linguri de făină 

1 plic zahăr vanilat

Pentru crema de cocos

 200 grame unt

 7 gălbenușuri 

1 plic zahăr vanilat 

150 de grame de zahăr pudră 

50 de grame de nucă de cocos

 1 lingură de lapte + Glazură de ciocolată

MOD DE PREPARARE: Blatul

Bate albușurile cu zahărul  spumă tare, adăugând pe rând câte o lingură de apă clocotită și cele două linguri de zeamă de lămâie. Bate încontinuu 2-3 minute. Apoi încorporează, încet și cu mișcări largi, nuca de cocos, făina și zahărul vanilat. Întinde aluatul rezultat uniform în tavă. Dă-l la copt la foc potrivit  cam 20-25 de minute. Dacă ai cuptor electric bagă-l la 180 de grade, în jur de 45 de minute.

Crema

Freacă gălbenușurile cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte la bain-marie (pînă capătă consistența unei ciulamale). Lasă la răcit. Într-un castron separat freacă untul cu zahărul vanilat cu un mixer, până se omogenizează. Adaugă, amestecând continuu, câte o lingură din crema făcută la bain-marie. La final încorporează și cocosul.

După ce s-a răcit blatul, pune crema peste blat. Glazura de ciocolată o faci exact cum scrie aici și o întinzi uniform peste prăjitură cât încă este caldă. La final, presară și nuca cocos păstrată pentru ornat.

POFTĂ BUNĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului:   budinca  desert  retea 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox




pixel