Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
Supă cremă de dovleac
Ingrediente:
400 gr dovleac
2 cepe
2 cartofi
1 morcov
1 păstârnac
1 ceașcă de lapte de cocos
sare
piper
boia iute
ulei
Mod de preparare:
1. Cureți dovleacul și ceapa, tai dovleacul cubulețe și ceapa mărunt și le călești în aproximativ 10 minute, apoi adaugi o ceașcă de apă și lași să se înăbușe 15-20 de minute.
2. Cureți cartofii, morcovul, păstârnacul, le tai cuburi și le pui la fiert într-o oală cu apă cât să le acopere. Adaugi dovleacul cu ceapa călite și le fierbi împreună până ce toate sunt bine pătrunse.
3. Pasezi apoi totul, dacă e nevoie subțiezi supa cu lapte și potrivești de sare, piper și boia. După gust, merge și cu pătrunjel.
Ingrediente:
1 cană mare cu apă călduță (300 ml)
5-6 linguri ulei
½ linguriță sare
1 lingură zahăr
1 plic drojdie uscată (7 g)
faina cât cuprinde
Umplutură
1 farfurie adâncă cu vârf dovleac răzuit
2-3 linguri zahăr pt fiecare rulou
scorțișoară măcinată ori zahăr vanilat (1/2 plic pentru fiecare rulou)
ulei pt uns foile
Mod de preparare:
Din toate ingredientele de mai sus frământăm aluatul și îl lăsăm la dospit circa 30 de minute într-un loc călduț.
Se împarte aluatul în 4 părți egale. Întindem fiecare foaie, ungem un uldei și punem peste aluat un sfert din dovleacul ras, presărăm zahărul, zahărul vanilat și scorțișoara.
Se rulează, se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se unge cu ulei și se coace la foc mic până se rumenește deasupra.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dovleac rețetă