Ce nume poartă, de fapt, Theo Rose după nunta cu Anghel Damian? Nu e nici „Damian” și nici nu și-a păstrat numele de familie
Ingrediente:
2 dovlecei medii
3 morcovi
1 rădăcină de păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1 felie de rădăcină de țelină
2 roșii mari sau 4 mai mici
1 ceapă medie
1 lingură de ulei
sare
cimbru uscat
Pentru perișoare:
500 g carne tocată de pui, curcan sau porc/vită
50 g orez
½ de ceapă
1 lingură ulei
sare
piper negru proaspăt măcinat
1 albuș crud
pătrunjel, mărar
opțional: 1 lingură de pesmet
iaurt simplu
borș
Mod de preparare:
Morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina se vor da pe răzătoarea mare.
Dovleceii și roșiile le vom toca în cubulețe.
Punem 1 lingură de ulei într-o oală mai mare și zarzavatul ras. O vom lăsa la foc mic, cu capac.
Punem 4 l de apă fierbinte și 2,5 lingurițe de sare și o jumătate de linguriță de cimbru uscat. Punem și ceapa tocată mărunt. Dăm flacăra mai tare.
Lăsăm să fiarbă vreo 30-40 de minute.
Într-o crăticioară mică călim ceapa cu o lingură de ulei și un praf de sare (la foc mic). Peste ea punem orezul și lăsăm 2 minute.
Punem orezul și ceapa după ce s-au răcit peste carnea tocată. Adăugăm și albușul crud. Asezonăm cu piper negru și cu sare. Punem și verdeața tocată și amestecăm.
Băgăm această compoziție la frigider pentru 30 de minute.
Modelăm perișoarele cu mâinile puțin umezite.
După ce zarzavaturile din ciorbă au fiert aproapte complet punem și dovleceii.
După 2 minute punme la fiert și perișoarele, una câte una. Mai lăsăm 15 minute la fiert.
După 10 minute punem roșiile tocate în oala cu ciorbă cu perișoare.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciorba perisoare retete