Rețeta de cozonac cu ciocolată, numit și babka, a lui Sorin Bontea: „ Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare”
Data actualizării:
Data publicării:
Sorin Bontea a dezvăluit cum se prepară cea mai delicioasă rețetă de cozonac cu ciocolată. 

Sorin Bontea împărtășește cu fanii tot felul de rețete, care mai de care mai delicioase. De data aceasta, celebrul bucătar le-a prezentat fanilor, pe rețelele de socializare, cum se prepară cel mai delicios cozonac cu ciocolată, numit „babka”.  

Rețeta de cozonac cu ciocolată, numit și babka, a lui Sorin Bontea

„ Un cozonac de ciocolată pe numele lui babka. Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare. Știți că lucrurile cu răbdare ies cel mai bine .”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Ingrediente: 

  • 530 de grame de făină
  • 19 grame de drojdie
  • 3 ouă
  • sare
  • 100 de grame de zahăr
  • 175 de grame de apă călduță
  • 150 de grame de unt

Pentru umplutură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 180 de grame de ciocolată neagră
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • 20 de grame de unt
  • 40 de grame de cacao

Pentru sirop ne trebuie următoarele ingrediente:

  • 100 grame de zahăr
  • 100 ml de apă
  • coajă de portocală

Mod de preparare:

„Cântărim făina, punem sarea în apa călduță, punem drojdia și zahărul. Las câteva minute așa și după care îi dăm drumul să facem aluatul. Doar amestecăm făina cu sarea, după care adăugăm ouăle unu câte unu. Când aluatul este omogenizat, adaug unt, câte un cubuleț, la temperatura camerei. Puțin câte puțin, până îl integrează pe tot. Am incorporat tot untul, iar acum mai frământ 5-6 minute. Îl învelesc bine în plastic, să nu aibă aer și am să-l bag la frigider 10-12 ore .”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Între timp, chef Sorin Bontea s-a ocupat de prepararea umpluturii de ciocolată și siropul.  

„ Acum vom pregăti ciocolata. Untul, ciocolata. Lăsăm să se topească la foc mediu. Ciocolata este aproape gata, s-a topit. Adaug zahărul pudră, pun și cacao. Am să pun un praf de sare, amestec bine până se topește zahărul. Umplutura este gata. O punem deoparte, trebuie să fie rece. Am să fac siropul. Las să se topească zahărul. Am să pun niște coajă de portocală în sirop. Las puțin să fiarbă. Între timp îmi pregătesc tăvile. Un pic de unt ca să ung tava. Puteți să le tapetați și cu făină .”, a explicat Sorin Bontea.

După ce se respectă pașii de mai sus se trece la montarea cozonacilor și la coacerea lor. 

„ Siropul este gata. Aluatul este și el gata. Pun siropul deoparte și acum ne ocupăm de aluat. Îl tai pe jumătate, pun în plastic și îl pun la loc în frigider până ne ocupăm de primul aluat. Trebuie să îl întind. Acum punem ciocolata. Am să ung un pic marginile cu puțină apă și acum rulăm. Strângem bine capetele să nu iasă și acum îl tăiem. Unu peste altu și acum îl împletim. Punem în tavă, îl acopăr cu plastic și îl las să crească o oră și jumătate-două. Au crescut cozonacii și acum să îi coacem. Cuptorul este preîncălzit la 185 de grade și îi coc undeva la 30-35 de minute. Ce bine arată! Acum, cât timp este fierbinte, pun siropul de zahăr .”, a spus Sorin Bontea.

Citește și: Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea: „Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea”

Sorin Bontea, rețetă de curry cu pui. Ingredientul secret folosit de bucătar: „Plăcerea mea nevinovată”

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii februarie. Ce le așteaptă pe zodii în perioada următoare

Ameri Nasrin, secretul siluetei perfecte, după naștere: „Am luat 22 de kilograme și am reușit să le dau jos aproape pe toate” / VIDEO

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Care sunt zilele cu noroc și ghinion în a doua jumătate a lui februarie 2024, pentru fiecare semn zodiacal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel