Rețetă de fasole tradițională pentru dietă. Se prepară în doar 15 minute. Mario Popescu: „Este sănătoasă și o sursă foarte bună de proteină”
Data publicării:
Mario Popescu și Diana Bart și-au învățat fanii să prepare cea mai delicioasă mâncare de fasole, perfectă pentru dietă.

Toată lumea iubește mâncarea tradițională, care este pregătită la diferite sărbători specifice din România, dar și în viața de zi cu zi, când ni se face poftă de anumite mâncăruri transmise din generație în generație. Astfel, din gama preparatelor specifice țării noastre face parte și fasolea, care adesea este asociată de majoritatea persoanelor cu ciolan. Dacă primul aliment este unul foarte sănătos, ideal și pentru persoanele aflate la dietă, fiind o sursă importantă de proteină, cel din urmă nu este deloc prietenos cu silueta, spune Mario Popescu. Astfel, într-un videoclip realizat pe rețelele de socializare, nutriționistul alături de Diana Bart au ales să-și inspire fanii cu o alternativă sănătoasă pentru fasolea clasică, care e gata în doar 15 minute și care este și foarte delicioasă, promit cei doi.

„Până și mâncarea de fasole boabe are o variantă sănătoasă. Mâncarea noastră de fasole este preparată și rapid.”, a declarat Diana Bart, într-un videoclip realizat pe rețelele de socializare.

„Este sănătoasă, atâta timp cât nu adăugăm în ea ciolan de porc. Tocmai de asta am adăugat lângă ea mușchiuleț de porc, una dintre cele mai bune și sănătoase surse de proteină animală, aproape cu zero colesterol. Fasolea este o sursă foarte bună de proteină vegetală ”, a completat și nutriționistul Mario Popescu.

Citește și: Șase combinații alimentare de care să te ferești. Mario Popescu, semnal de alarmă. Cum îți afectează sănătatea și silueta

Modul de preparare pentru fasolea sănătoasă

Prima dată, trebuie să călești fasolea din conservă, ca să elimini excesul de sare. Conserva trebuie să conțină doar fasole, apă și sare, fără zahăr, atrag atenția cei doi.

Se adaugă apoi ulei de măsline într-o oală, peste care se pune ceapă tocată, dar și morcov tăiat rondele și se amestecă. Legumele trebuie să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, cu puțină apă, astfel încât să se înmoaie. După acest timp, se adaugă două linguri de bulion, iar toată compoziția se pune într-un blender, unde mai trebuie să adaugi și o linguriță de curry și un pahar de lapte de cocos, după care trebuie să amesteci totul bine. 

Apoi, pune fasolea spălată mai devreme într-o oală, pe foc, peste care adaugă și pasta obținută și lasă totul să mai fiarbă timp de câteva minute. Adaugă pătrunjel verde la final și masa este gata.

VEZI și: Alimentul cu cei mai mulți antioxidanți. Are beneficii uimitoare pentru sănătate. Mario Popescu: „Ne apără împotriva infecțiilor, celulor canceroase”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mario Popescu Health Coach (@mario_popescu)

Cum obții salata de boeuf și de vinete de dietă

Și Mihaela Bilic a vorbit recent despre două preparate tradiționale extrem de îndrăgite de români, dar care pot avea efecte negative semnificative asupra siluetei. Este vorba despre delicioasa salată de vinete, dar și despre salata de boeuf, care nu trebuie să fie „înecate” în maioneză, atrage atenția celebrul medic nutriționist.

„Ce numim noi salată de vinete, astea două preparate, salata de vinete, salata de boeuf și mai e salata de icre, pe care românii le înțeleg, dar ele ar primi avertizare în străinătate. Au foarte multă grăsime, avem multă maioneză. Și foarte mult ulei, avem impresia că dacă se albește, este mai gustoasă. Vânăta absoarbe uleiul ca un burete. O lingură de ulei înseamnă 100 de calorii. Punem un gălbenuș de ou și câteva linguri de ulei și ea devine extrem de albă și pufoasă, fără mult ulei. Salata de vinete nu se mănâncă cu castronul. La fel salata de boeuf. Nu o înecăm în maioneză, să fie mai împrăștiată. Nu se mănâncă cu castronul niciuna!”, a declarat și Mihaela Bilic recent, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: dietă  fasole cu ciolan  mario popescu  varianta sanatoasa 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel