Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Se începe cu pregătirea compoziției pentru chiftelele arăbești, care trebuie să stea la rece cel puțin 30 de minute, pentru a se întrepătrunde bine aromele. Între timp, se pregătesc cartofii, dar și ingredientele pentru sosul de iaurt.
Se pune amestecul de carne tocată într-un bol și se adaugă sare și piper, fulgii de chili și se amestecă bine toate ingredientele. Se toacă ceapa verde mărunt, la fel și pătrunjelul verde, iar usturoiul se dă pe răzătoare. Se adaugă peste carnea tocată și din nou se amestecă bine compoziția.
Se acoperă bolul cu o folie și se pune la rece pentru cel puțin 30 de minute.
După acest interval de timp se pune o tigaie antiaderentă la încins. Se ia din compoziția de carne tocată și se formează chiftelele de mărimea mititeilor românești. Se înfig în ele bețișoare de frigărui și se așază pe grilul încins. Se prepară ca și micii întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Între timp, se curăță cartofii, se spală și se feliază. Se așază într-o tavă de cuptor unsă cu ulei. Se presară peste cartofi sare, piper și boia de ardei, apoi se adaugă și puțin unt moale. Se dau cartofii la cuptor, la temperatură medie, pentru 35-40 de minute.
Pentru sos, se spală bine frunzele de hasmațucki și se toacă mărunt. Usturoiul se curăță, se pisează cu sare și se amestecă cu ulei, ca pentru mujdei. Se adaugă iaurtul, apoi verdeața și se amestecă bine.
Se servesc chiftelele arăbești cu sosul de iaurt și cartofii la cuptor.
Citește și: Rețete delicioase cu resturile rămase de la masa Paște. Salată de ouă și budincă de cozonac
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: kafta mancare libaneza rețetă