Rețetă de mâncare rapidă: Sote de legume. Chef Joseph Hadad: „Ceva rapid și gustos, inspirat din mâncărurile asiatice”
Data publicării:
Joseph Hadad a dezvăluit o rețetă de legume, gata în doar câteva minute.

Chef Joseph Hadad le recomandă oamenilor un preparat delicios ce se va găti extrem de rapid, după o zi solicitantă la locul de muncă. Celebrul bucătar chef cunoaște necesitatea oamenilor de a pregăti ceva bun, dar și rapid, în același timp, motiv pentru care vine în ajutorul lor cu câteva sfaturi extrem de bune. 

„Serile din timpul săptămânii, după o zi grea la birou, nu sunt tocmai momentul potrivit pentru a te apuca să pregătești o mâncare ce necesită mult timp pentru a fi pregătită. Sigur că există oricând aplicațiile de livrare de mâncare, dar de ce să nu gătiți ceva rapid și gustos, inspirat din mâncărurile asiatice?

Stir-fry este o modalitate de a pregăti imediat o masă, prin sotarea ingredientelor tăiate mic, la foc iute, doar câteva minute. Totuși, faptul că se gătește rapid, nu înseamnă că e o mâncare ce nu necesită un pic de pregătire. În primul rând, având în vedere timpii scurți de gătire, este esențial să aveți toate ingredientele curățate și tăiate înainte de a pune tigaia pe foc.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Cum se mănâncă avocado. Chef Joseph Hadad: „Acesta este foarte bun și pus pe grătar sau făcut pane”

 

Secretul pentru un sote de legume perfect

Chiar dacă este un preparat ce se obține rapid, fără prea multă atenție la detalii, chef Joseph Hadad mai are câteva recomandări prețioase. Acesta a evidențiat, de asemenea, care este și greșeala făcută de mulți oameni în acest proces. Concret, legumele ajung să fie fierte, și nu sotate, ceea ce le ia foarte mult din gust și textura, susține Joseph Hadad. 

„Tigaia pe foc trebuie să stea ceva înainte de a începe să adaugi ingredientele în ea. Diferența între o mâncare sotată și una făcută în stilul stri-fry este dată de temperatura la care se gătește. Fumul emanat de tigaia bine încinsă are efect asupra gustului, iar faptul că ingredientele dau direct de temperaturi mari, nu le permite să elibereze apa din țesuturi, ci se caramelizează, păstrându-și textura și culoarea. Când adăugați ingrediente noi sau când amestecați în tigaie, temperatura acesteia scade și este esențial ca ea să nu scadă prea mult nici în timpul gătitului. Păstrați permanent sfârâitul și faceți o pauză de 30 secunde după fiecare nou ingredient adăugat înainte de a mai pune ceva, lăsând tigaia să revină la temperatura optimă. Așadar, pentru că diversele ingrediente au diverși timpi de gătire, acestea se adaugă pe rând, nu toate odată. Pentru cele care necesită mai mult timp pe foc, va fi nevoie de o pregătire, cum ar fi o blanșare a broccoliului sau morcovilor și chiar o fierbere mai lungă a cartofilor.

 

Ce poți găti cu peștele din conservă. Chef Joseph Hadad: „Pentru chifteluțe se poate folosi unul ieftin”

Și pentru că vor sta puțin pe foc, aveți grijă ca ingredientele de același fel să fie tăiate în bucăți cât de cât egale, nu de dimensiuni diferite.

Și nu supra-aglomerați wok-ul sau tigaia! Prea multe ingrediente înghesuite într-un spațiu mic, vor „transpira” și vor duce la fierberea mâncării, în loc de sotarea ei rapidă. Iar pentru aceasta este de preferat să aveți un wok, acea tigaie chinezească adâncă. Există și variantele cu teflon, însă cea originală este cea mai bună pentru a obține gustul dorit în mâncare.”, a continuat el.

Cum prepari untul acasă. Chef Joseph Hadad: „Merge atât întins pe pâine, cât și pus pe fripturi sau porumb copt”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bucatar  joseph hadad  retete rapide 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel