Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
Creștinii sunt în căutare a mai multor variante de preparate prin care pot înlocui, timp de 40 de zile, produsele de origine animală, cu cele vegetale, în Postul Crăciunului. Un deliciu culinar extrem de bun de servit în această perioadă, la micul dejun, este rețeta de omletă de post. Se prepară simplu, în câteva minute și ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem ceapa cubulețe, după care o punem la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă apoi și ardeii tăiați fâșii, ciupercile, după care brânza tofu, pe care o sfărâmăm cu mâna. Adăugăm sare și piper după gust, după care lăsăm omleta de post pe foc până când capătă o culoare arămie. Aceasta este gata în doar câteva minute și se poate servi alături de o salată. Poftă bună!
Cum să faci cele mai bune chiftele de dovlecei. Rețetă de post
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mai întâi, pregătim frunzele de varză, cu care vom împacheta sarmalele. Acestea trebuie să fie desprinse una, câte una, de căpățână, iar dacă varza este prea sărată, trebuie să trecem frunzele prin câteva ape reci, pentru a se desăra. După ce am terminat de selectat cele mai bune frunze, începem să ne apucăm de compoziția pentru sarmale. Curățăm morcovii, care trebuie să fie rași pe răzătoare mare, după care facem la fel și cu țelina și ceapa.
Într-o cratiță sau tigaie mai adâncă se încinge puțin ulei, peste care se adaugă legumele curățate mai sus. Se călesc la foc mic, timp de 4-5 minute. Începem în acest timp să pregătim ciupercile. Acestea vor fi curățate, după care tocate mărunt sau date la un robot de bucătărie și trebuie adăugate peste legumele din oală.
Se mai amestecă bine întregul amestec pentru încă câteva minute, apoi se trage oala de pe foc și se adaugă sare și piper după gust. Tot acum adăugăm și mărarul tocat mărunt, dar și frunzele de cimbru. Toate acestea se amestecă și se omogenizează bine. După ce am terminat acest proces, putem începe să umplem sarmalele.
După ce am terminat de rulat toate sărmăluțele de post cu ciuperci, trebuie să le așezăm într-o oală, pentru a le pune la fiert. Pe fundul oalei mai tocăm niște varză murată, care va fi o pătură pentru sarmale și nu le va permite acestora să se lipească de fundul cratiței. Se aranjează toate sarmalele, se adaugă bulionul de roșii și se mai pun încă două crenguțe de cimbru, dar și frunze de dafin.
Adăugăm peste toată compoziția apă caldă, astfel încât să cuprindă toate sarmalele și punem capacul. Sarmalele se fierb la foc mic și se pot găti și la cuptor, în oală de lut.
Durata de fierbere nu este standard și poate varia, în funcție de frunza pentru care ai optat. Așadar, încearcă din când în când cu furculița și vezi dacă sunt gata. Se pot servi alături de o mămăligă și ardei iute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: omleta de post postul craciunului retete de post